Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na strone internetową
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
michal1211
Wydaje mi się że ludzie ogólnie lubią pomagać (co widać po popularności takich stron jak [zmoderowane]). A jakby zrobić taką strone załóżmy jak demotywatory czy hosting obrazków tylko zaznaczyć
że dochody z serwisu będą przeznaczone na cele charytatywne (prócz kosztów utrzymania strony hosting etc.)? I tak samo jak Wielka Orkiestra robić sprawozdanie finansowe.
Wypaliłoby to waszym zdaniem? Jak sami byście zareagowali gdybyście zobaczyli taki serwis?
mrc
Co za biznes otworzyć portal, na którym nie zarabiasz, a będziesz musiał pracować więcej niż 8h żeby się utrzymał?
Comandeer
Czemu od razu biznes? Może po prostu odruch altruizmu?

Na czym to miałoby jednak zarabiać? Na reklamach?
mrc
Za dużo świata widziałem, żeby nie wiedzieć jak takie pomysły się kończą. No chyba, że kolega michal1211 albo jest młodym uczniem-programistą, który planuje zrobić pierwszą stronę, i podjarał się że będzie miał własne demotywatory.
michal1211
Wydaje mi się że gdyby stworzyć taki hosting obrazków czy demotywatory to ludzie chętnie by się na niego przerzucili ze względu na to że dochody
będą przekazywane na cele charytatywne, w normalnym wypadku szanse są niskie jak wiadomo. Zarabiać miało by to jak każdy tego typu serwis, jeśli
hosting obrazków to reklamy, konta premium, jeśli demotywatory to głównie reklamy. W przypadku hostingu obrazków to
nie byłaby praca 8 godzin dziennie tylko biznes raczej sam by się kręcił.
mrc
@michal1211

Jeżeli chcesz wiedzieć, ile pracy wymaga taki serwis, to poczytaj wywiad z twórcą kwejka. To jest dobry przykład projektu tego typu, który się wybił.
olszam
@michal1211, za dużo tego w internecie siedzi więc może coś innego. O celach charytatywnych to pomyśl jak będzie ci się kręcił tenże biznes.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.