Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Problem z selectem w przegladarce mobilnej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ilidir
Witam serdecznie.
Mam taki kawałek kodu w java script:
Kod
function miasto() {
                    document.getElementById('select_miasto_id').disabled = 'disabled';
                    document.getElementById('div_wybor_id').style.display='block';
                }

oraz coś takiego w php

Kod
<?php
            echo '<select id="select_miasto_id" class="select_miasto_class" name="miasto" size="'.$liczba_miast.'">';

//wyswietlamy liste z miastami
                              foreach($lista_miast as $miasta){
                                    echo '<option>-----------------</option>';
                                    echo '<option value='.$miasta.' onClick=miasto()>'.$miasta.'</option>';
                                }

echo '</select> <br /> <br /> ';
?>

Generalnie jak uruchamiam to w przeglądarce na PC-ie wszystko śmiga jak szalone zero problemów. Natomiast jak uruchamiam to na telefonie lub tablecie to wyświetla mi się rozwija lista ale po wybrania jakiegoś elementu nic dalej się nie dzieje. Jakieś sugestie questionmark.gifquestionmark.gif

Pozdrawiam serdecznie
trueblue
Atrybuty dla <option> nie mają cudzysłowów.
ilidir
niestety nie rozwiązało to moje problemu nadal na kompie ok na telefonie nie działa. A może powinienem coś jeszcze dołożyć bo może jak wybieram na telefonie coś z listy rozwijanej i zaznaczam to przegladarka nie odbiera tego jak onclick questionmark.gifquestionmark.gif

pozdrawiam
viking
Zrób to porządnie przez przypięcie handlera w zewnętrzym pliku JS, a nie mieszając HTMl z JS.
ilidir
zamiana onclick na onchange oraz wstawienie tego kodu do bloku select rozwiązała mój problem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.