Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sublime Text 3 + SFTP + Windows 7/10 = Nie pamięta plików z ostatniej sesji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adbacz
Czy jest tu ktoś kto ma taka kombinację? Sublime Text 3 + SFTP + Windows 7/10

Otóż problem jest następujący: Otwieram remote plik przez SFTP, plik zapisuje się w TMP, zamykam Sublime - plik tymczasowy się usuwa, a po włączeniu Sublime ponownie ten plik znika z ostatnio otwartych plików (ostatniej sesji).

Pragnę wspomnieć, że Sublime Text 2 nie ma tego problemu.

Bardzo to jest denerwujące, gdy mam otwartych 5 plików z serwera, a na następny dzień muszę znowu ich szukać. Szukałem rozwiązania w internecie, pisałem na maila supportu Wbonda, na forum Sublime, na Stacku... Może ktoś z Was ma podobny problem lub pomysł na rozwiązanie?
prowseed
Możesz pliki skopiować lokalnie do siebie i później zmapować local-remote, prawym na katalog i Map to remote...
Mówimy o pluginie SFTP do Sublime?
adbacz
Tak, właśnie o tym pluginie. Znam to rozwiązanie, jednak nie będzie to rozwiązanie optymalne, ponieważ na serwerze pracuje 3 programistów, mamy dziesiątki stron i każdy może modyfikować praktycznie każdą, gdy jest task i ten ma chwilę by go zrobić. Powoduje to duże rozbieżności w plikach przechowywanych lokalnie, i dodatkowo zmniejsza szybkość pracy ponieważ trzeba do każdej strony robić remote directory na localu, jeśli strona zawiera dużo grafik, plików PDF itp.

Znalazłem opcję w pliku sublime-session, która przechowuje ścieżkę do katalogu tymczasowego danego pliku - http://prntscr.com/gwx4lw
Można to jakoś zmienić?
Pyton_000
Do tego się używa GITa a nie takich dziwnych rozwiązań. Tym bardziej jak jest was tam kilku...
adbacz
Tak, wiem, oczywiście, że masz rację - ale to są projekty lagacy, nie opłaca się tego przerabiać, i w sumie to nie to jest problemem tego tematu smile.gif

A w Sublime (albo w pluginie SFTP) jest ewidentnie gdzieś jakiś problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.