Cytat(viking @ 22.11.2017, 19:21:37 )

Co według ciebie lepiej działa? Że doszła lepsza obsługa w zakładce Dane i grid?
Dla mnie największą zaletą jest większa stabilność działania. W firebugu często zdarzało mi się że zakładka HTML nie chciała się załadować lub po zaznaczeniu jakiegoś elementu był widoczny tylko on a reszta znikała. Może to i przypadłość mojego ff ale zdarzyło mi się to na kilku komputerach.
Fajnym "bajerem" jest również to że w strukturze są widoczne pseudoelementy :after i :before.
Oraz ostatnio coraz bardziej dla mnie ważne jest to inspektor ma wsparcie dla scss-ów. Czyli jeśli mam automatyczne minimalizowanie css to inspektor pokazuje mi że dana klasa to jest w pliku abc.scss w linii 151, a firebug pokaże że jest w pliku style.min.css w linii 1

Zaczynając od braku podpowiedzi dla HTML
Nie zauważyłem z tym żadnych problemów. Ale pewnie dlatego że nie edytuje/dodaje większych sekcji przez inspektor. Jeśli już do dodaje klasy lub przeciągam elementy w inne miejsca struktury. Ewentualnie korzystam z opcji edytuj html.

fatalne podpowiedzi dla CSS
Owszem zdarza się że w podpowiedziach brakuje jakiejś właściwości ale w firebugu również się to zdarzało. Szczególnie często zdarza się to w obu wersjach przy css3.

łaskawie powolutku dodają pseudoklasy
ok fakt to jest jakiś problem. Ale pisząc w css-ie i tak znam je na pamięć więc po prostu trwa to chwilę dłużej.

brak normalnego okna do wpisywania poleceń
Nie rozumiem, przecież jest konsola.
Masz na myśli to że do enterem się potwierdza wykonanie, a shift+enter jest przejściem do nowej linii ? Kwestia przyzwyczajenia. Jak ja muszę coś wpisać w firebugu to w pierwszej kolejności zastanawiam się dlaczego po wciśnięciu entera nie działa ...
No i inspektor ma historie wprowadzanych poleceń pod strzałką w górę.

marne kolory
Mówisz o wyglądzie czy o zachowaniu "wybieracza kolorów" ?
Jeśli o pierwszym to tak jak pisałem, po prostu wygląda inaczej.
Jeśli o drugim to ja nie mam zastrzeżeń.

jakieś bzdury typu strona wraca zawsze na górę po przeładowaniu i tracisz dane jak otwierasz / zamykasz itd.
Szczerze mówiąc jak byś mi o tym nie powiedział to nawet bym na to nie zwrócił uwagi

Tak faktycznie nowe ff po wciśnięciu f5 wracają na górę strony... ;p