Od kilku lat zajmuję się wykonywaniem stron internetowych oraz aplikacji dedykowanych i była to moja stała praca gdzie klientów nie brakowało

Zazwyczaj pracowałem na zasadzie Aptana + Serwer FTP i to mi wystarczało, jednak myślę że warto wyjść z średniowiecza programistycznego i ogarnąć ten bajzel i dlatego tu pojawia się moje pytanie od czego zacząć - Jakie oprogramowanie może mi zastąpić dobrze Aptane? oczywiście wolałbym nie sięgać po Dreamweaver - nie klei nam się współpraca

Drugi problem to kontakt z klientem.... kontakt mailowy to tragedia gdy gubię się w wcześniejszych wiadomościach i gdy mam 4 klientów do ogarnięcia jednocześnie... Fajnie byłoby znaleźć gotowe oprogramowanie gdzie klient loguje się do panelu i tam jest prowadzona korespondencja, a na email wysyłane jest jedynie powiadomienie o udzielonej odpowiedzi - jeżeli takowego niema to tak czy tak samo wprowadzę takie rozwiązanie bo to chyba duże ułatwienie.
I teraz coś dla mnie magicznego... ten GIT, Docker oraz programy do pracy w grupach... lub do kontrolowania realizacji projektu... tutaj potrzebuję naprawdę pomocy i nie musicie mi tłumaczyć wystarczy jakaś dobra lektura drobne podpowiedzi bo nawał tego wszystkiego trochę mnie gubi mając jednocześnie tyle zleceń do ogarnięcia

Z góry dzięki za podpowiedzi i ewentualny opieprz, bo wiem że mam Google, ale chodzi o to abym czegoś nie ominął wystarczą podpowiedzi, bo gdy nie siedzę w tych zabawkach to nie wiem do końca jakich zabawek szukać