Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem na dhost.info z wysyłaniem zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Saladin
Prosze o pomoc! Zarejestrowałem się na dhost.info i otrzymałem konto, ale mam problem bo nie moge wysyłać zminnych ani przez link, ani przez formularz. Na stronie w FAQ znalazłem coś takiego, ale nie moge sobie poradzić:

Cytat
Question: php variables don't get sent to pages?
Answer: DHOST doesn't support global variables, thus you must include POST (aka HTTP_POST_VARS) or GET (aka HTTP_GET_VARS) on variables that are passed to other scripts.

$_POST['variable'] - Variables that are directly sent to same/other script.
$_GET['variable'] - Variables passed over the URL. (i.e. script.php?action=go)

If you don't want to have the hassle of adding POST or GET to all of your variables...add this to the very top of your php script:

CODE 
extract($_POST);
extract($_GET);

That code turns $_POST['variable'] and $_GET['variable'] into $variable.

Napisałem prubny bardzo prosty skrypt:
formularz html który ma wysyłać zmienną x:
Cytat
<html>
<form method="post" action="1.php">
<input type="text" name="x">
<input type="submit">
</form>
</html>

A ty plik php który ma tą zmienną otrzymywać:
Cytat
<?
echo"$x";
?>

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał mi jak zmodyfikować oba te pliki według tego co napisali na dhoście by działało i przesyłanie zmiennych przy użyciu linka i formularza.
Pozdrawiam
Vertical
  1. <?
  2. echo $_POST['x'];
  3. ?>
LukasMG
By było elegancko :-)
  1. <?php
  2.  
  3. $_POST['x'] = isset ( $_POST['x'] ) ? $_POST['zaloguj'] : '';
  4. echo $_POST['x'];
  5.  
  6. ?>
kszychu
Cytat
If you don't want to have the hassle of adding POST or GET to all of your variables...add this to the very top of your php script:

CODE
extract($_POST);
extract($_GET);

That code turns $_POST['variable'] and $_GET['variable'] into $variable.

Najgorzej, jak się nie czyta komunikatów, tylko od razu zaczyna płakać!
Saladin
Dzięki powinno działać smile.gif
blokern
nie chce zakladac nowego watka a na ten trafilem jak szukalem odpowiedzi na moj problem odnosnie przekazywania wartosci zmiennych w url ...

moj problem polega na tym mam zapytanie

$zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM ofertypracy WHERE ofertyPracy_panstwo = 123");

wszystko dziala wyrzuca rekord gdzie panstwo jest wpisane 123

mam to samo zapytanie tylko ze

$zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM ofertypracy WHERE ofertyPracy_panstwo = Polska");

i co ? i blad... Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource inc/oferty.php on line 26

czy to mozliwe ze serwer jest tak ustawiony ze wysyla zapytania do bazy tylko wtedy jezeli jest w liczbach ? a wtedy kiedy ktos wysyla zapytanie slownie to wywala blad ... ? :|||
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.