Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odpowiedź do wszystkich - mms
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sadistic_son
Cześć. Czy słyszeliście o możliwości "odpowiedz do wszystkich" odpisując na mms? Coś jak przy pisaniu mejla do wielu. Jeśli nie damy adresów w kopii ukrytej to każdy odbiorca może odpisać do wszystkich. Ale przy mejlu to wiadomo że adresy odbiorców są wysyłane w nagłówku. Sądziłem że inna sprawa z mmsami. Okazuje się że chyba nie taka inna.
Wysłałem dziś zdjęcie mmsem do 4 osób. Po chwili zobaczyłem ich odpowiedzi, w osobnych wątkach. Z jedną z osób wymieniłem jeszcze parę smsów. Parę godzin później dowiedziałem się, że pozostałe 3 osoby dostały smsy/mmsy które wysłała ta jedna osoba do mnie (moich do niej nie dostali). Dodam że te 3 osoby nawet się nie znają, nie mają swoich numerów. Wniosek z tego, że mój telefon musiał wysyłając mmsa wysłać również do wszystkich numery telefonów wszystkich odbiorców, tak jak robi się to przez e-mail. Dla mnie szok, nie wiedziałem że to w ogóle możliwe. Wiecie coś więcej na term temat? Próbowałem coś poszukać na Google ale zapytania typu "odpowiedz do wszystkich mms" nie dają pożądanych rezultatów.
markonix
Może to wewnętrzna funkcja Twojego programu do obsługi SMSów, a nie funkcja operatora? A jaki numer był nadawcą tych "kopii"?

Jedynie mnie zastanawia na jakim poziomie przekazany został numer, nawet jeżeli to appka.
sadistic_son
Możliwe że to funkcja mojego telefonu - Samsung Galaxy A5 (2017), używam domyślnej apki do wiadomości. Ale nadal zastanawia mnie jak adresy zostały przekazane dalej, oraz że osoba odpisująca nawet nie wiedziała że pisze do wszystkich.
@markonix - nie rozumiem Twojego pytania:
A jaki numer był nadawcą tych "kopii"?

No jeden z tych 4ech do których wysłałem mmsa.

Edit:

Nikt? Nic?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.