Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kopiowanie plików z zewnątrz - blokada firewall?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam pewien "głupi" problem, próbuję skopiować plik z zewnątrz, próbowałem na przeróżne sposoby - plik się "kopiuje", ale ma 0kb, na jaki sposób bym tego nie próbował robić to zawsze ma 0kb.

1. $content = file_get_contents($url);
  2. file_put_contents("import/".$id."/".$nazwa.".jpg", $content);

Przeczytałem gdzies na stacku, że to jest wina firewall'a, hosting to hekko, mam dostęp tylko(albo aż) do direct admina tylko, że nie mogę znaleźć tutaj nigdzie nic takiego.

allow_url_fopen też mam włączone.

Ma ktoś jakiś pomysł?
rad11
Włącz raportowanie błędów jeśli nie jest włączone. Dodatkowo sprawdź co zawiera zmienna content. Dodatkowo możesz spróbować pobrać plik używając funkcji copy, fopen lub curla.
miras
Wszystkiego próbowałem, to nie kwestia kodu na 100%.
vokiel
Opcja 1 - masz wyłączone w php.ini flagą allow_url_fopen
Opcja 2 - konstruujesz niepoprawny URL (np poprzez brak urlencode)

Korzystaj z cURL, będzie pewniej i bezpieczniej.
miras
1 - włączone na bank.

2.

1. $content = file_get_contents("http://forum.php.pl/style_images/top/logo.png");
  2. file_put_contents("import/".$id."/".$nazwa.".jpg", $content);

coś takiego daje ten sam efekt, mówisz o złym budowaniu tego, co mam w file_put_contents?

Banalna sprawa, a szukam rozwiązania już drugi dzień smile.gif
Tomplus
Ciągle podajesz ten sam kod:
pobierz -> zapisz.

a sprawdzałeś w ogóle co masz w file_get_contents PRZED zapisem na serwer?
Czy jest on pusty czy zawiera to co pobierasz?

I czy logi nie krzyczą z jakimś komunikatem?
miras
Heh, to forum kiedyś naprawdę tetniło życiem i dalo się stąd wynieść jakąś wiedzę, skoro pisze, że nie wina kodu to po co się go czepiacie, na innym serwerze wszystko działa jak należy.

Temat można uznac za zamknięty, bo klepanie postów dla samego klepania dla mnie ma średni sens.

viking
Zamiast się obrażać mogłeś sprawdzić dwie rzeczy: co zwraca file_get_contents i co zawierają logi. A ty obrażony piszesz że to klepanie postów. Żeby pomóc trzeba mieć jakieś podstawy na których można operować.
Tomplus
Jakbyś się zapytał na innym forum, to dostałbyś takie samo zapytanie do precyzujące. Nie mówiąc już, że czasem odpowiedzi znajdują się w najprostszych pytaniach.
vokiel
Bez logów obstawiam, że katalog do którego próbujesz zapisywać nie istnieje.
nospor
Cytat
Bez logów obstawiam, że katalog do którego próbujesz zapisywać nie istnieje.

@vokiel a teraz czytam pierwszy post jeszcze raz, tym razem uwazniej wink.gif
vokiel
I jak widać w powyższym, bez logów to jak wróżenie z fusów guitar.gif Także po pierwsze primo - logi.
nospor
Chodzilo mi o to, ze twoja wrozba latwo moze byc obalona a wyjasnione jest to w pierwszym poscie.

Tak, logi to podstawa, ale rowniez podstawa by pomagajacy czytal co napisane i na dzien dobry nie rzucal bzdurnymi wrozbami wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.