Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Laravel - Missing required parameters for Route
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Mam owy błąd Missing required parameters for [Route:

plik web.php
  1. Route::get('/admin/addProduct/{id}', 'Admin@showAddProduct')->name("admin-addProduct");

Kontroler który do niego przekierowuje
  1. public function showAddProduct($id) {
  2. return view('admin.addProduct');
  3. }
  4.  
  5. public function createProduct() {
  6.  
  7. DB::table('products')->where('street', 'Nazwa ulicy')->delete();
  8. $product = new Products();
  9.  
  10. $product->street = 'Nazwa ulicy';
  11. $product->nr = 0;
  12. $product->m2 = 0;
  13. $product->prince = 0;
  14.  
  15. $product->save();
  16.  
  17. return redirect()->route('admin-addProduct', $product->id);
  18. }

W linku mam dobrze wszystko, ale dostaje błąd : http://localhost:8000/admin/addProduct/3
Pyton_000
Czy jesteś pewien że owy adres łapie się do tego route?
freemp3
Problem nie leży w samym adresie tylko w generowaniu adresu. Do metody route jako drugi parametr należy przekazać tablicę klucz -> wartość, a nie samą wartość.
Tutaj masz przykłady: https://laravel.com/docs/5.8/helpers#method-route
Johnas
nie prawda... parametr musi zostać wykorzystany w szablonie do którego się odnosi... trochę bez sensu, ale okay...
freemp3
@GodOfPeople, faktycznie jest tak jak mówisz, mój błąd. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to null w zmiennej $product->id. Jednak po zapisie jest to mało prawdopodobne, ponieważ w przypadku błędu przy zapisie na pewno też byłby jakiś błąd. Nie mam więcej pomysłów.
viking
W samym szablonie admin.addProduct musisz gdzies mieć metodę route bez wymaganego parametru. Może to też być otwarcie jakeigos formularza np przez laravel collective html.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.