Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Klikniecie w TABLE TR wyswietla Dane obok w DIV
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
scorpion10
Na stronie PHP, posiadam Dwa Pionowo osadzone DIV. W jednym po lewej stronie jest Wyświetlona Tabela z danymi pobranymi z bazy mySQL a po prawej drugi DIV w którym chce aby Wyświetliły się dane w innej formie, ale dopiero po kliknięciu w wybrany wiersz tabeli.
Czyli reasumując w w tabeli po lewej mam w dane osoby Imie, nazwisko a po kliknięciu w wybrany wiersz chce aby po prawej stronie w DIV pojawiły się bardziej szczegółowe dane czyli poza imieniem i nazwiskiem np. dodatkowo adres email który to zostanie pobrany z bazy. I tak po klikniecie na każdy kolejny wiersz tabeli, te dane powinny się pojawiać w DIV po prawej. Jak to zrealizować by nie wybierać niepotrzebnych złych metod działania.. :-) Chce aby te dane pojawiały się w DIV po prawej oczywiście bez przeładowania strony, czyli zapewne JS/jQuery ?
nospor
To skoro chcesz miec bez przeladowania to masz dwie mozliwosci

1) Ladujesz wszystkie dane od razu, a potem je tylko wysweitlasz gdy trzeba
To rozwiazanie ma wade, ze jak bedzie duzo danych to bez sensu bedziesz je wszystkie ladowal naraz

2) Albo lecisz AJAXem po dane po kliknieciu i wyswietlasz.
scorpion10
zrobiłem taki schemat poglądowy, żeby łatwiej było zrozumieć o co mi chodzi. Otóż w DIV1 mam jak pisałem tabele i jak kllikne w wierszu tabeli na element <tr> chcę w DIV2 po prawej stronie pojawiły sie te dane wraz z dodatkowymi który zostana pobrane na podstawie ID rekordu pobranego przy kliknięci w TR w DIV1 po lewej stronie. bardzo bym prosił o jakiś mały przykład jak miało by to wyglądać w PHP i Java

Schemat graficzny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.