Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmianie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
login90
Wiatm.

Wyskakuje mi błąd taki Undefined index: id in C.// Czy kotś mógłby mi napisać jak to powinno wyglądać
  1. <a href="index.php?update''.$row['id'].'">zmien?</a></li>

1. if(isset($_GET['update'])) {
  2. $id = $_GET['id'];
  3.  
  4. $q = mysqli_query($con, 'update images set status='glowna' where id=$id)'
  5.  
  6. }
  7. Dzieki[php]
dublinka
index.php?update=$row['id']
login90
Tak mam. Tylko tutaj mi się tak napisało.
dublinka
$id = $_GET['update']
login90
Nadal pojawia się ten błąd. Czy ktoś mógłby napisać jak poprawnie to zrobić jakoś inaczej tak aby to było w tym samym pliku. Dzięki
dublinka
Jesli masz dalej blad id (czego wczesniej nie raczyles napisac nawet ktorego id tego z linku czy z warunku) to problem jest wczesniej gdzies. Blad jest w linku a co robisz wczesiej to tylko ty wiesz. Podstaw spbie na sztywno jakies id w postaci liczby update=1 i poslij url

Posylasz zmienna UPDATE ktora ma zawierac wartosc id (skad to id to ty wiesz i tu jest problem) Potem to sprawdzasz czy ma wartosc i podstawiasz wartosc tej zmiennej do nowej $id.
trueblue
Musisz się zdecydować czy przesyłasz zmienną update o wartości $row['id'], czy dwie zmienne: update i id.
W obydwu przypadkach brakuje znaku = w adresie. Gdybyś chciał przesyłać dwie zmienne, to brakuje zmiennej id w adresie.
dublinka
Wydaje mi sie ze kolega nawet nie ma tej wartosci w linku dlatego jest blad indeksu
emillo91
'update images set status='glowna' where id=$id)' - Polecam poczytać czym różnią się pojedyncze cudzysłowy od podwójnych. Kolejną rzeczą jest to, że jęśli mysql zwróci pusty wynik to też zostanie zwrócony komunikat undefined index
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.