Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ksiega gosci
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kreton
Kod
<!-- CONTENT --><?
          switch ($_GET['go'])
{
case kronika:
include("Ksiegagosci/index.php");
break;

Gdy podam mu bezwzgledna sciezke to w pasku w przegladarce utwiera normalnie, ale chce to ksiege zaincludowac, podaje ten skrypt wyzej ale:

Kod
Warning: file(): Unable to access data.txt in /home3/gi/gim3e/Ksiegagosci/index.php on line 568

Warning: file(data.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home3/gi/gim3e/Ksiegagosci/index.php on line 568

pojawia sie blad, obrazkow niewidac, Ksiega jest w katalogu Ksiegagosci
emotkow niewidac, a tabela sie rozjerdza niemam pomysłu co zrobic

Jesli chcecie zobaczyc co sie naprawde dzieje to:
ta strona
a tak jest ale bez includu w tresc strony
tak jak powinno byc
ActivePlayer
w kodzie ksiegi gosci musisz dodac do sciezek wszystkich obrazków nazwe folderu w którym trzymasz tą księge, zobacz sobie w tej niedziałającej wersji, jaka jest sciezka do obrazków, a jaka powinna byc.
Kreton
thx z rysunkami, czyli mam dalej tak samo zrobic z pozostałymi plikami thx, wielkie, powiadomie gdy sie uda
tiraeth
w pliku Ksiegagosci/index.php masz kod, który wyswietla wpisy z pliku Ksiegagosci/data.txt, czyli ścieżka wg. index.php w katalogu Księgagosci to: Ksiegagosci/Ksiegagosci/data.txt - jest to najczęstszy problem związany z includowaniem, przyłączaniem zewnętrzych plików, biorąc pod uwagę strukturę katalogów smile.gif Tak więc: musisz sprawdzić czy plik w którym wyświetlasz Ksiegagosci/data.txt znajduje się w katalogu Ksiegagosci/ i odpowiednio ścieżkę wtedy zmienić smile.gif

Mam nadzieję, że zrozumiałeś biggrin.gif
Kreton
Tak zrozumiałem rolleyes.gif wszystko smiga jak nalezy tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.