tu wasz ulubiony phpamator.
Mam wielką prośbę i pytanie bo nie mogę sobie poradzić z modyfikacją skryptu.
Otóż próbuję przerobić istniejący skrypt który jest dość skomplikowany jak na moje ujiejętności, dodatkowo nazwy funkcji są poskracane do minimum i trochę mniej czytelne. Doszedłem jednak powoli do miejsca gdzie
mogę (chciałbym) dodać kawałek sprawdzający czy kolejny element posiadający wskazaną klasę i go pokazać albo schować .
Nie wiem czy to pomoże ale poniżej wycinek kodu.
i = n(1), o = Object(i.a)(r, (function() { var t = this, e = t.$createElement, n = t._self._c || e; //console.log(t.menu); return n("div", [t.show ? n("div", { staticClass: "z-50 fixed top-0 left-0 w-full h-full bg-brand-blue-500" }, [n("div", { staticClass: "h-full w-full md:w-1/2 inline-block" }, [n("div", { staticClass: "h-full flex flex-col justify-between px-12 md:pr-0 md:pl-40 py-24" }, [n("ul", { staticClass: "list-none ml-0 pl-0 relative font-avenir text-white text-xl uppercase leading-relaxed" }, t._l(t.menu, (function(e, r) { if (e.menu_item_parent != 0) { var arClass = 'mb-2 has-children sub-menu'; }else{ var arClass = 'mb-2 has-children'; } return n("li", { key: r, staticClass: arClass }, [ n("a", { staticClass: "text-white tracking-widest ", attrs: { href: e.url }, on: { //tutaj chciałbym dodać sprawdzanie czy kolejny element ma odpowiednią klasę i go pokazać mouseenter: function n(r) { return t.hoverLink(e.image, "enter") }, // analogicznie showac po wyjsciu z pokazanego elementu mouseleave: function n(r) { return t.hoverLink(e.image, "leave") } } }, [t._v(t._s(e.name))])])
Edyta:
tak dla porządku dodam, to jest MENU jak widać. (VUE na pierwszy rzut oka - kompletnie nie mam pojęcia)
Z wdzięczności podskoczę
Tymczasowo rozwiązałem problemdodając kawałek z użyciem Query ale to bardzo nieelegancko wygląda.