Dziękuje za odwiedzenie mojego tematu.
Od wczoraj siedzę sobie nad kodem który ostatecznie miałby wysyłać E-maile do dopasowanych do siebie osób pod kątem zainteresowań oraz innych parametrów.
Ogólnie bazę danych już zbudowałem, zapytania również i dostaje efekt jaki mnie satysfakcjonuje czyli w odpowiedzi dostaje osoby które do siebie pasują.
Zaprezentuje tutaj w skrócie jak wygląda okrojona baza oraz zapytanie wyświetlające użytkowników którzy są do siebie dopasowani:
DBFIDDLE LINK
Następnie w celu podglądu stosuje zapytanie na mojej stronie które wygląda mniej więcej tak:
PHP + HTML:
<?php include_once 'connection.php'; $result = mysqli_query($conn,"select m.id, m.imie, m.email, k.id, k.imie, k.email from wybory c join wybory s on c.wybierajacy = s.wybor left join uzytkownicy m on m.id = c.wybierajacy left join uzytkownicy k on k.id = c.wybor where s.wybierajacy = c.wybor and m.plec = 'M' and k.plec = 'K'); ?> <?php if (mysqli_num_rows($result) > 0) { ?> <table class='table table-bordered table-striped'> <tr> <td>ID</td> <td>Imię</td> <td>Email</td> <td></td> <td>ID</td> <td>Imię</td> <td>Email</td> </tr> <?php $i=0; while($row = mysqli_fetch_array($result)) { ?> <tr> <td></td> <tr>
Na co w odpowiedzi dostaje:
Cytat
idㅤㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemailㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤidㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemail
203ㅤAdam WㅤadamW@gmail.comㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com
204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com
204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ102ㅤOla SㅤㅤolaS@gmail.com
203ㅤAdam WㅤadamW@gmail.comㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com
204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com
204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ102ㅤOla SㅤㅤolaS@gmail.com
I teraz kwestia mojego problemu.
Jest ktoś w stanie pokazać przykład jak po przyciśnięciu przycisku mogę wysłać email "na krzyż?" bez wysyłania podwójnych emaili do tej samej osoby?
Jakich e-maili oczekuje?
Pierwszy email:
Cytat
Od kogo: Mojemail@gmail.com
Do kogo: adamW@gmail.com
Temat: Masz dopasowanie!
Body:
Gratuluje Adam W, dopasowaliśmy Cie z:
Kasia B (kasiaB@gmail.com)
Do kogo: adamW@gmail.com
Body:
Gratuluje Adam W, dopasowaliśmy Cie z:
Kasia B (kasiaB@gmail.com)
I w tym nie widzę problemu... Ale problem pojawia się przy wysyłce emaila do Kasia B, która ma już dwa dopasowania czyli: Adam W oraz Piotr K.
Cytat
Od kogo: Mojemail@gmail.com
Do kogo: kasiaB@gmail.com
Body:
Gratuluje Kasia B, dopasowaliśmy Cie z:
Adam W (adamW@gmail.com)
Piotr K (piotrK@gmail.com)
Do kogo: kasiaB@gmail.com
Body:
Gratuluje Kasia B, dopasowaliśmy Cie z:
Adam W (adamW@gmail.com)
Piotr K (piotrK@gmail.com)
I idac dalej wiadomość do Piotra K będzie będzie zawierała w body dwie osoby bo ma dwa dopasowania, zarówno z Kasia B oraz Ola S ( jedna wiadomość z dwoma dopasowanymi osobami ) a już Ola S w body będzie miała tylko jedną osobę którą jest Piotr W.
Jest ktoś w stanie pokazać taki uniwersalny kod napisany w php który będzie wysyłał e-maile tak jak opisałem to powyżej?
Przepraszam, ale lepiej nie potrafiłem tego opisać, jeśli coś jest niezrozumiałe proszę pytać.
Pozdrawiam!