Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Renderowanie base.html.twig, zmiana położenia komponentu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ino
Witam.
Chciałbym zmienić położenie komponentu w strukturze pliku base.html.twig. Chodzi o menu kategorii np. sklepu. Przerzucam kod odpowiedzialny za render Menu w inne miejsce i nie działa. Dalej wyświetla się w tym samym miejscu. Usunięcie kodu powoduje zniknięcie menu ale dalej jest ono renderowane bo mogę przejść do danej kategorii wpisując adres "z palca". Czytałem, że Symfony korzysta z jakiegoś systemu dziedziczenia szablonów ale nie mam pojęcia gdzie szukać tych plików, które nadpisują moje zmiany. Poniżej kod, o który mi chodzi. Proszę o pomoc i z góry dzięki.

<div id="categories-box-mobile" style="display: none;">
{{ render(controller(Controller\\BoxesController::category',
app.request.attributes.all())) }}
</div>
Salvation
Korzystasz z czystego Symfony czy masz jakiś CMS e-commerce'owy bazujący na nim?
ino
Szczerze... Nie wiem. Chyba czysty Symfony. Nie widzę, żeby był jakiś CMS. Jest to dosyć stary kod, którego nikt nie aktualizował.
Salvation
Prościej by było, jakbyś wrzucił tutaj kod. Bez tego raczej ciężko będzie pomóc.

Skoro masz czyste Sf, to plik base.html.twig powinien być w katalogu /templates/ na tym samym poziomie co katalog /public/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.