Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Right-Click
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lalas
czesc

mam maly problemik
wyswietlam zdjecia z galerii przy pomocy skryptu wyswietajacego znak wodny na zdjeciu - a w skrypcie jest fragment:

1. <?php
  2. header( &#092;"Content-type: image/jpeg\" );
  3. ?>

(nie przytaczam calego kodu skryptu, bo to zwykly skrypt na wyswietlanie znaku wodnego jakich wiele na necie, jak ktos czai baze to wie o co chodzi)

wiec nie wykorzystam zadnego skryptu w JS blokujacego Right-Click bo zamiast zdjecia wyswietla krzaki

znacie moze sposob w php zeby zablokowac prawy przycisk myszki?
bo tak sobie mysle, ze jak wstawie wtedy ta czesc kodu do funkcji wyswietlajacej obrazek, problem bede mial z glowy.

bedde bardzo wdzieczny za pomoc jak to zrealizowac

pozdro
Alex
Kuziu
Po 1 to do działu po stronie przegladarki.

Po 2 to do końca nigdy nie zablokujesz prawego klawisza ... zawsze da sie to obejść ...

Po 3 chyba JS jest tu na 1 miejscu ... a php nie ma nic do blokowania przycisków ...
_Cartman
wydaje mi się, ze zdeczka pomyliłes fora, bo to jest działka JS... a tak pozatym, to w php chyba nie ma takiej funkcji.
lalas
no dobra, wporzo

tylko bylem ciekaw, czy jesli mam juz w php skrypt odpowiadajacy za wyswietlenie loga na zdjeciu, to czy w tym samym pliku wktorym jest ten skrypt da sie cos zrobic aby jednak zablokowac ten przycisk - a jaka metoda to juz mnie najmniej obchodzi, najwazniejszy jest skutek czyz nie? smile.gif)

czasem jednak trzeba laczyc js z php wiec nie mialem oporu aby zglosic sie ze swoim problemem

i wybaczcie ale nie bije sie w piersi ni nie placze dlaczego to zrobilem smile.gif))

no dobra wkazdym badz razie dzieki

a jesli ktos bedzie mial ochote pomoc to jestem otwart

thx
nara
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.