Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Composer przywrócenie pliku json laravel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam, kombinowałem z plikiem composer.json a mam starego maca i pracuje z pobranymi plikami z serwera i nadpisuje je po zapisie, ale composer.json podczas aktualizacji tworzy nowe wersje pliku włącznie ze wszystkimi aktualizacjami i zainstalowanymi pakietami. Czy da się to jakoś odtworzyć ? Wgrałem stary plik
Salvation
Nie rozumiem źródła problemu... Co konkretnie zmieniłeś i co konkretnie się zmienia w plikach po zapisie?
Johnas
Wgrałem stary plik i podczas composer update wywala błąd …. Lubię najnowsze rzeczy i php storm podawał mi aktualne wersje chociaż vendor dawno nie był aktualizowany lokalnie..
nospor
Na przyszlosc pokazuj blad jaki dostajesz.

No ale jak chcesz miec wszystko swieze wg composer.json, to wywal plik vendor (zrob sobie ewentualne gdzies jego kopie) i odpoal composer install, ewetnualnei composer update
com
od wersji jest composer.lock
Salvation
Jak chcesz mieć wszystko co najnowsze, to wywalasz /vendor/ i `composer.lock`. Wtedy w `composer.json` zmieniasz wersje na jakie potrzebujesz i dopiero wtedy odpalasz komendę `composer update`. Pewnie wyskoczą jakieś błędy, ale krok po kroku - manualnie - musisz je wyeliminować.
Johnas
zrobiłem tak jak powiedziałeś przy okazji sprzątając stary śmietnik smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.