Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam skryptu uploadu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
novaxon
Poszukuje pilnie bezpłatnego skryptu php, najlepiej nie wykorzystującego mysql do obsługi uploadu z możliwością zatwierdzenia pliku przez administratora oraz oczywiście z możliwością przeglądania i pobierania plików. Pomóżcie. Pilne...
omen
File Upload Manager 1.3
Fixer
php Commander
novaxon
File Upload Manager 1.3 blink.gif

Tam każdy jest adminem z tego co widze i niestety niema katalogów:/

phpCommander z kolei umożliwia wszystkim wszystko... a tu chodzi o publiczny upload.

Konkretnie chodzi mi głównie o następujące funkcje:
- upload/download plików przez użytkowników
- sprawdzenie plików przez administratorów, co będzie oznaczone w jakiś ciekawy sposób
- szukanie plików
- możliwość umieszczania plików w katalogach
- możliwość przenoszenia/usuwania plików z dysku przez administratorów
- możliwość ustawienia, jakie rozszerzenia plików mają być przyjęte
- możliwość ustawienia max. rozmiaru pliku...

Jeśli ktoś kiedyś korzystał z dvb-upload.com to wie;)
omen
Mozesz ograniczyć możliwość kasowania plikow przez uzytkowników rolleyes.gif

File Upload Manager 1.3 posiada:

- upload/download plików przez użytkowników
- /usuwania plików z dysku przez administratorów
- możliwość ustawienia, jakie rozszerzenia plików mają być przyjęte
- możliwość ustawienia max. rozmiaru pliku...

tiredsmiley.gif
miedzna
Cytat(novaxon @ 2005-03-05 14:24:20)
Poszukuje pilnie bezpłatnego skryptu php, najlepiej nie wykorzystującego mysql do obsługi uploadu z możliwością zatwierdzenia pliku przez administratora oraz oczywiście z możliwością przeglądania i pobierania plików. Pomóżcie. Pilne...

Formularz:

1. <form action="_URL_" method="post">
  2. <input type="hidden" name="action" value="upload">
  3. <input type="file" name="userfile">
  4. </form>

oraz scrypt obsługujący:

1. <?php
  2.  
  3. $archive_dir = &#092;"./zdjecia\"; // katalog z uploadem
  4. global $userfile, $userfile_name, $userfile_size, $userfile_type, $archive_dir, $WINDIR;
  5. if(isset($WINDIR)) $userfile = str_replace(&#092;"\",\"\", $userfile);
  6. $filename = basename($userfile_name);
  7. if($userfile_size <= 0){(&#092;"Brak pliku!\");exit;}
  8. if(!@copy($userfile, &#092;"$archive_dir/$filename\")) die (\"Nie mogę skopiować $userfile_name na $filename\");
  9. if(!isset($WINDIR) && !@unlink($userfile)) die (&#092;"Nie mogę skasować $userfile_name\");
  10. echo &#092;"Dodałem: <B>$filename</B><BR>\";
  11.  
  12. ?>

działa w 100%

Pozdrawiam

P.S. Widzę, że trochę nie na temat sad.gif sorry
novaxon
a czy niema żadnego skryptu spełniającego moje propozycje? mad.gif
omen
Cytat(novaxon 2005-03-07 18:04:59)
a czy niema żadnego skryptu spełniającego moje propozycje?  mad.gif
może go sobie sam napiszesz ? withstupidsmiley.gif
podaliśmy Ci gotowe rozwiązania (które możesz sobie już przerobić), a Ty jeszcze z mord*** wyjeżdzasz na ludzi blink.gif

no chyba, że królewicz Rkingsmiley.png oczekiwał, że ktoś mu napisze laugh.gif

... coż taka dzisiaj wdzięczność za pomoc.
novaxon
na nikogo nie wyjeżdżam, ale nie znam się na php, szukam tylko takowego skryptu...
_Mateo
hmmm, ja na twoimmiejjscu zamowilbym sobie jakas ksiazeczke o php i sie pouczył tegoż języka... na prawdę - napisanie systemu uploadu plików na serwer jest banalne, a przecież lepiej jest samemu napisać skrypt - dostosujesz go do własnych potrzeb smile.gif wg mnie gotowce są beee smile.gif a co do gotowców - raczej nie spotkałem się ze skryptem zaspokajającym Twoje wymagania
novaxon
Sofki za offtopic.gif Co do książek to nawet chciałem sobie kupić, lecz nie wiem jaką dla początkującego... Z Helionu coś było, lecz drogie, a nie wiem czy opłaca się wydawać dużo kasy...

A co do tego upa to może mi ktoś napisze taki skrypcik za min. 4000 wejść w ciągu dnia...
_Mateo
Jabym ci poradził ksiazke php 4 od podstaw w helionie (75 zeta - naprawde warto), a wewntualnie php 4 szybki start (59 zł). Znacznie fajniejsza jest pierwsza propozycja (mom obie) ale znacznie droższa. Czy to się opłaca - zależy, czy podchodzisz do tego "a zrobie ten skrypt i koniec". Jak tak do tego podchodzisz to zadna ksiazka sie nie oplaca sad.gif Jeśli chcesz pozadnie umiec, to polecam php od podstaw. Swietna!
novaxon
a mi kumpel polecał PHP4 - BIBLIA...
eh:/

Już sam niewiem;)
Cysiaczek
Na twoje potrzeby to starczy "php tworzenie stron www" z Helionu - jakies 15-20 zł

Co do uploadu, to faktycznie gotowce są be. Mają niebezpieczne dziury (np PhpBB), zatem lepiej napisać własny, bo im mniejsza będzie apikacja tym mniej dziur smile.gif
novaxon
spoko niby jest, ale zostały jeszcze tylko do php5:/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.