Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szkielet strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
M4T
Dopiero zaczynam "zabawę" z php, więc jestem nieco zielony w tych klimatach smile.gif.
Ok tyle o mnie ...
Nosze się z zamiarem zrobienia stronki w php. Głównie chodzi mi o to jak zacząć.
Poprostu chcę zrobić szkielet oparty na tabeli, ale ...
dla przykładu jest tabela składająca się z trzech kolum, w pierwszej znajdują się buttony ... po kliknięciu na któryś zmienia się zawartość tej drugiej (i tylko tej drugiej. Chodzi mi o coś a'la atrybut name i target w ramkach.
Jak się za to zabrać ? Przeglądam różne kursy (w większości jest to ten sam kurs na różnych stronach), ale opierają się one głównie na programowaniu. Nie znalazłem nic o szkielecie strony.

będę wdzięczny za wskazówki, lub ew. linki smile.gif
Kshyhoo
Po 1. Zrobię to, co robią inni na tym forum, czyli odeślę Cię do wyszukiwarki. Jest tyle materiału na ten temat, że głowa mała. Wiem, bo sam szukałem.
Po 2. Zapomnij o ramkach, w php jest funkcja include, która z powodzeniem je zastępuje.
Po 3. Najlepiej zbudować sobie wpierw jakiś szkielet w html, dopiero później za pomocą funkcji i zmiennych przerobić go na szablon (najprościej dla początkującego).

Jak poszukasz coś już i oblukasz, daj znać, to wyjaśnimy niejasności...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.