Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Durny IE nie wyświetla cookie jak inne przeglądary
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Seba
Zamieszcze tutaj 2 proste skrypciki, które są kawałkiem mojego tworzonego serwisu.

1. kod zapisuje wygenerowane dane do pliku cookie (tworzy w ten sposób unikalny klucz każdemu kto wejdzie na strone www, dlatego tak wygląda)
  1. <?
  2. $czas = date(&#092;"jmY-His=\");
  3. $klucz = rand(0,999999);
  4. $klucz.=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  5. $sesja = &#092;"$czas$klucz\";
  6. setcookie (&#092;"access\",$sesja);
  7. echo $sesja;
  8. ?>

2. kod wyświetla dane zapisane w pliku cookie
  1. <?
  2. echo $_COOKIE[access];
  3. ?>

Wszystko działa OK, ale nie na internet explorerze!!! Sprawdzałem na operze i na firefoxie tam pięknie działa. Skrypt odpalał mój kumpel na swym kompie i TEŻ NIE DZIAŁA pod IE, a na firefoxie ładnie sie wyświetla! Nie rozumiem tego! Durny SHIT IE nie potrafi zrobić tego co robią bez problemu inne przeglądary! Może wy wyjaśniecie mi o co w tym chodzi!
Ociu
  1. <?php
  2. print $_COOKIE['access'];
  3. ?>
?
Guest
Hmmm.... no rzeczywiście działa z funckją print smile.gif Ale czemu inne przeglądarki radzą sobie z tym bez problemu ? W zasadzie nie jest to rozwiązaniem moje problemu....dlatego, ze chciałbym przypisac wartośc cookie do zmiennej i operować na tej zmiennej. Poprostu to co pokazałem to przykład bo nie sądziłem że fukcja print coś zmieni.
Ale dzięki za pomoc Ociu winksmiley.jpg
Seba
Ten post wyżej to ja smile.gif Coś chyba nie wyszło z auto logowaniem i napisałem jako guest blink.gif Dalej pozostaje z tym BEZSENSOWNYM problemem!! Może ktoś zna odpowiedź! HELP ME sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.