Mam formularz.Jest tam jendowierszowe pole i checkbox.To pole jendowierszowe jest polem dynamicznym i pobiera dwucyfrowa wartosc z pola bazy MySQL.
Chcialbym aby checkbox byl zaznaczony jesli pole bazy nie zawiera zadnej wartosci (jest puste) a uzytkownik nie mogl do polaczonego z baza pola formularza nic wpisac (blokada), natomiast jego odznaczenie powodowaloby odblokowanie pola jednowierszowego w formularzu i mozliwosc pisania.
Ponowne zaznaczenie checkboxa powinno kasowac wpisana w pole formularza zawartść i je blokowac przed pisaniem.
Gdyby zas udalo sie umiescic warunek by liczby wpisywane do pola formularza byly z zakresu 1-31, byloby SUPER!!!
Nie mam pojecia jak to zrobic...na razie mam taki kod:
<tr> <td> <input <?php if (empty($row_rsWyciag['DzienWysylkiWyciagu'])) {echo "checked";} ?> name="wyciag2" type="checkbox" id="wyciag2" value="checkbox" checked="checked" /> </tr> <tr> <input name="Dalej" type="submit" class="style2" value="Dalej" /> <input type="button" class="style2" value="Zrezygnuj" onClick="document.location.href='rachunek.php'" /> </tr>
BAAAAARDZO DZIEKUJE ZA JAKAS PODPOWIEDZ