Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kreator obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
AdamT
Witajcie!

Mam taki dosyć nietypowy problem, ponieważ jestem w trakcie projektowania kreatora parasoli do strony o parasolach. O co chodzi?questionmark.gif Już tłumaczę

Zdaje sie że kiedyś widziałem taki dowcip : była twarz człowieka a z boku było pole combi i można było sobie wybierać jego twarz włosy oczy (Wychodził n.p Gorge W. Bush jako blondynka z niebieskimi oczami smile.gif )itp itd

Mnie chodzi o mniej więcej coś takiego :

Wybieram dane które są potrzebne do stworzenia parasola [rodzaj, wielkość, rodzaj stelaża, rodzaj podstawy, kolor itd] i po wybraniu tych danych ukazuje nam się parasol.

W związku z tym moje trzy pytania:

1) Jak coś takiego zrobić?

2) Czy wykorzystać do tego Pola combi i zrobić to na jednej stronie a z boku w czasie rzeczywistym by się pojawiał obrazek?

3) Czy raczej zrobić dwie trzy strony na których będą Option Buttony i po zebraniu wszystkich informacji zostanie 'zbudowany' obrazek?

Mam nadzieję, że wytłumaczyłem to mniej więcej po Polsku smile.gif

Niestety nie mam przykładu, zle jakbym znalazł to wrzucę...

Dziękuję za okazaną życzliwość i pomoc smile.gif
Strus
Ja bym to zrobił normalnym formularzem XHTML-owym i przekazywał wartości typu kolor, wysokość itp do CSS-ów.
AdamT
A jakaś konkretniejsza podpowiedź smile.gif ?

Mile widziany kawałeczek kodu smile.gif, albo najlepiej cały smile.gif

TX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.