Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: operacje na kolorach tła?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
cinnek
Witam mam taki problem :

Mam tabele z wynikami zapytania z bazy i po najechaniu na wiersz zmienia się jego tło na inne , gdy cofniemy kursor powraca stare tło, czyli jest to takie podświetlenie robię to tak;

<tr onmouseOver="this.style.backgroundColor='#C0C0C0'" onmouseOut="this.style.backgroundColor='#555555'">
<td>....</td>
</tr>

i tu pojawia się problem bo zaraz po wyświetleniu tabeli wiersze są wyświetlone na przemian w dwóch kolorach np. #555555 i #6666666 i ja chciałbym żeby po cofnięciu kursora wrócił kolor który był tam poprzednio a nie tak jak w przykładzie wyżej zawsze #555555

czy da się to jakoś w miarę prosto zrobić?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif

próbowałem czegoś takiego ale lipa

<tr onmouseOver="this.style.backgroundColor+=10" onmouseOut="this.style.backgroundColor-=10">
<td>....</td>
</tr>

Prosze o pomoc i z góry dzieki.
Wave
Kod
<tr onmouseOver="this.style.backgroundColor='#C0C0C0'" onmouseOut="this.style.backgroundColor=''">
smile.gif
cinnek
Cytat(Wave @ 2005-03-24 18:37:31)
Kod
<tr onmouseOver="this.style.backgroundColor='#C0C0C0'" onmouseOut="this.style.backgroundColor=''">
smile.gif

Niestety nie działa tak ja chce, bo nie wraca poprzednie tło, tylko tło strony:(
Wave
Looknij to:
Kod
<table><tr bgcolor="black" onmouseOver="this.style.backgroundColor='#C0C0C0'" onmouseOut="this.style.backgroundColor=''"><td>...</td></tr></table>

I jaki wraca? Czarny (kolor tr) czy biały (kolor strony)?
cinnek
Dziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaała:))))))

Super wielkie dzięki
NuLL
A czy to w IE działa? - bo mam objekcje...Jak coś nie mam tego brwosera na kompie cool.gif
Wave
Ta... Na operze działa i jeszcze specjalnie testowałem na ie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.