Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona widoczna po odświeżeniu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
revyag
Witam.
Kłopot który mam jest bardzo irytujący i nie wiem jak go sobie wytłumaczyć. Na razie nie zakładam że to wina serwera.

Mam stronę z logowaniem opartym o sesje. Całość działa bardzo dobrze u mnie w domu na localhoście. Kiedy jednak przeniosę stronę na serwer zewnętrzny (nazwa.pl), dziwne rzeczy dzieją się po zalogowaniu. Chodzi o to że nic nie widać,biała strona, źródła nie mogę podejrzeć, dopiero po odświeżeniu strona się pokazuje. Sesje działają dobrze, ale dlaczego czasami muszę odświeżać stronę ?
Wchodząc na poszczególne podstrony czasami dzieje się to samo a czasami jest ok, nie ma reguły w tym. No niby gdzieś błąd jest - też tak pomyślałem, ale całość działa dobrze pod firefoxem. To się dzieje pod IE. Testowane to było też na innym kompie u klienta w Warszawie i to samo. Niestety klinet używa IE i tego przeskoczyć się nie da.

Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być questionmark.gif? Z góry dzięki za pomoc.
Lechu
mam ten sam problem...

Wszystko dziala ok pod Operą i dzialalo pod IE 6 bez zadnych sp, po zainstalowaniu sp2 co jakis czas trzeba strone odswiezac.
Problem jest bardzo denerwujacy i rowniez bylbym bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc.

pozdrawiam Lechu
strife
Witam,

Dorzucę się do tego też miałem taki problem był on spowodowany tym:

1. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

Po wykasowaniu działa normalnie, Jak zaradzić?

- Trzeba w przeglądarce[IE] zmienić kodowanie tylko na ISO - wyłączyć automatyczne i zaznaczyć[Europa środkowa ISO]. - U mnie to pomogło chodź nie daje sobie ręki obciąć że to akurat to => różnie bywa z IE...

Pozdrawiam!
revyag
U mnie problem się sam rozwiązał. Chyba jednak coś było na serwerze aktualizowane bo wszystko jest już ok a nic nie zmieniałem w kodzie.
Poza tym przetestowałem to na innym serwerze i też było ok biggrin.gif
Lechu
rzeczywiście wykasowanie pomogło.
Jednak to troche niewygodne rozwiązanie. Może są na to jakieś łaty? eh ten microsoft winksmiley.jpg

pozdrawiam
Lechu
strife
Pozwole sobie odswierzyć trochę ten temat. Udało mi się zlikwidować ten bład pojawiający się tylko na IE. Aby go zlikwidować należy wysłac odpowiedni nagłowek do przeglądarki:

1. <?php
  2.  
  3. header(&#092;"Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2\");
  4.  
  5. ?>

Po czyms takim, powinno być już dobrze!

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.