Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Efektywne parsowanie?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Grzesiek
Mam dość nietypowy problem, a mianowicie czy mógłby mi ktoś udzielić kilku fachowych porad odnośnie FastTemplate? Tylko nie odsyłajcie mnie do www.thewebmasters.net to już czytałem.
Dokładnie chodzi mi o:
- jak efektywnie parsować dokumenty
Kod
class mojaklasa extends fasttemplate

:?:
- jeżeli tak to jak zwrócić zawartość
- czy lepiej parsować poza class-ą
kurtz
Cytat
Mam dość nietypowy problem, a mianowicie czy mógłby mi ktoś udzielić kilku fachowych porad odnośnie FastTemplate?
jasne. powiedz co chcesz weidziec konkretnie.
Cytat
Dokładnie chodzi mi o:
- jak efektywnie parsować dokumenty
Kod
class mojaklasa extends fasttemplate

:?:  
- jeżeli tak to jak zwrócić zawartość
- czy lepiej parsować poza class-ą
nie bardzo rozumiem pytanie - klasa mojaklasa odzedziczy funkcjonalnosc fastow.. heh - nie wiem w czym problem.

pozdrawiam
Grzesiek
Problem w tym czy takie dziedziczenie to dobry pomysł? Czy może lepiej parsować na zewnątrz chodzi mi o prędkość skryptu.
kurtz
Cytat
Problem w tym czy takie dziedziczenie to dobry pomysł? Czy może lepiej parsować na zewnątrz chodzi mi o prędkość skryptu.
dziedziczenie dajce spore mozilwosci - roszerzasz w ten sposob oryginalny mechanizm o swoje funkcje albo je "nadpisujesz"(formalnie nazywa sie to przeciazaniem). jesli chodzi o predkosc roznica jest wg mnie niewielka.

jesli natomoast zaelzalo by tobie na przyspieszneiu samego mechanizmu to zaintersuj sie smartami - http://smarty.php.net - to godny uwagi mechanizm ktory bardzo wygodnie daje sie cachowac a zatem spada predkosc generowania wyniku.

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.