na początek kod
<?php class fireFrost { public function snip_info( $cookie ) { $this -> ch = curl_init(); curl_setopt($this -> ch, CURLOPT_URL, $this -> url); curl_setopt($this -> ch, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($this -> ch, CURLOPT_NOBODY, 1); $result = curl_exec($this -> ch); curl_close($this -> ch); } private function read_header( $ch, $string ) // *2 { $_string[$len] = $string; // $this -> catch_array( $_string); // *3 return $len; } public function catch_array( $table ) { // .... } } $neww = new fireFrost(); $neww -> snip_info(''); ?>
próbuje odczytać nagłówek strony, do tego użyłem CURLOPT_HEADERFUNCTION dla której argumentem jest wskaźnik $this i nazwa funkcji przechwytującej curl handler oraz zwróconą linię nagłówka (*1). Funkcja read_header (*2) wywoływana jest doputy zwracane są kolejne linie nagłówka. Sama funkcja zwraca długość nagłówka (istotę jej działania nie do końca pojąłem, bez zwróconego $len nie działa... byłbym wdzięczny gdyby ktoś również rozjaśnił mi tą sprawę

w czym problem... próbuję zapisać dane do tablicy $_string ale mam wrażenie że za każdym razem zostaje nadpisana, pozatym jak zwrócić tą tablicę skoro zwracany jest $len ? mogę wywołać drugąfunkcję (*3) ale ona też będzie wywoływana co pętle... help me..