Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP+Mysql - zacinanie sie mysql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
areekz
Mam taki problem. Po jakims czasie jak sobie przechodze po linkach mojej stronki, zacina mi sie baza mysql. To raczej nie powinno miec miesjca nawet jesli duzo razy odwoluje sie do bazy danych poniewaz na razie przegladam ja sam. Korzystam z Krasnal Server moze to ma jakies znaczenie. Jak sie zacina baza to musze zresztartowac mysql. Czy ktos wie czego to moze byc wina??
strife
Witam,

U siebie mam tak samo, po 2 godzinach pracy musze zrestartować system, ale u mnie to chyba wina konfiguracji komputera... Zbyt mała ilosć ramu. Być może jak się odwołujesz do bazy nie zamykasz połączenia z nią... nie wiem. Po dosyć długim użyciu programu do mysql tez muszę zresetować. Zaznaczę tutaj to że na XP tak nie miałem(teraz mam win98)..

Może warto zrezygnowac z krasnala i zobaczyć czy przy ręcznym ustawianiu będzie to samo?

Pozdro!
Leezard
ale zacina sie znaczy co? nie odpowiada? wywala blad jakis czy co? moze w jakis sposob przekraczasz dozwolona liczbe polaczen (chociaz nie mam pomyslu jak by to zrobic)..
cudny
Nie - krasnal ma to do siebie ze czesto sie sypie przy wielu roznych sytuacjach, a najbardziej w nim to juz sie apache sypie - nawet przy starcie ciezko jest trafic zeby poprawnie sie odpalil!!! Proponuje zainstalowac caly pakiet osobno a nie - krasnal_serv :]

pzdr
cudny
E-d
Można też użyć webserva, ja go używam i jest duzo lepszy od krasnala.
Leezard
ja jak juz pracuje pod windowsem (tak jak teraz) to uzywam WAMPServer, ma od razu php5 a i dodatek mozna sciagnac do czworki i latwo sie przelaczac miedzy nimi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.