Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niewidoczna zmienna?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Wasiquard
Chciałbym zabezpieczyć swój css na stronie. Mam plik css.php z:
Kod
@import url(css_wlasciwy.css);

który odnosił by się do do kolejnego pliku css.
Gdy zapiszemy taką stronę to zapisze się tylko plik css.php. Plik właściwy nie zapisze się. Jednak potrzebuję, by zawartość pliku css.php ukazywała się wtedy, gdy będzie przeglądana strona. Tak więc trzeba przekazać odpowiedną zmienną, która pozwoli na wyświetlenie zawartości pliku. Jak przesłać taką zmienną do pliku css.php, by nie było jej widać w kodzie html?
Myślałem, że może coś takiego:

1. <? if(isset($_SESSION['counter'])){ ?>
  2. @import url(css_wlasciwy.css);
  3. <? } else { ?>
  4. Brak dostępu do pliku css!
  5. <? } ?>

Ale zmienna nie została przekazana.
dr_bonzo
NIE ZABEZPIECZYSZ ARKUSZY STYLI (CSSA)!
Wasiquard
Ja też tak uważam, ale chciałbym chodź trochę zabezpieczyć (utrudnić) przeglądanie mojego css.

To co z tą zmienna?smile.gif
dr_bonzo
Cytat
Ja też tak uważam, ale chciałbym chodź trochę zabezpieczyć

1. Css bedzie w cache przegladarki. Otwieram ten plik.

2. Ogladam strone, kiedy
if(isset($_SESSION['counter'])
wtedy na stronie pojawia sie LINK DO PLIKU ZE STYLAMI -- moge odczytac ten link i plik sobie spokojnie sciagnac.

3. Mozesz zrobic tak
@import url( 'style.php' )
i w 'style.php' sprawdzasz czy zmienna sesyjna jest ustawiona. Jesli jest to wysylasz zawartosc styli, jesli nie to np. pusty plik.

PS. Do tej pory wysililem sie wiecej odpowiadajac na twoje posty niz gdybym chcial odczytac ten css.

PS2. ad 3: wystarczy wyslac odpowiednie naglowki z id sesji (ktore odczytasz sobie z cookie przegladarki) i dostajesz cssa. Po prostu odpusc sobie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.