Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Phpadsnew - skrypt utrzymania - ktory to?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
blitz
Witam
Jestesm cienki z anglika jak nie pwoiem co, mimo iz czytalem kilka razy manual to nei rozumiem o co tam chodzi.

Zainstalowlaem najnowsza wersje tego skryptu i on wymaga co godzinnego uruchaminia skrytpu "utrzymania".
Po wejsciu pojawia sie okienko ktore informauje ze nalezy co godizen uruchamiac skrypt utrzymania.
Nie moge doszukac sie w tym angielskojezycznym maula o co chodzi.
Czy to jakis plik php w katlaogu z tym skryptem?

Skoro tak to moze dopisac to do CRONa zeby wykonywal sie automatycznie bo recznie to ciezko by bylo co 1 h wchodzic do panelu i robic to recznie..

Wybaczcie lamerstwo.
aniol
phpAdsNew/maintenance/maintenance.php

Przy okazji mam pytanko. Mój serwer (HOME.pl) umożliwia wykonanie skryptu co godzinę ale trzeba ten plik umieścić w głównym katalogu serwera i nadać mu odpowiednią nazwę np. cron-hourly.php wtedy CRON będzie go wykonywał co godzinę. Ja jednak raczej nie mogę zmienić nazy pliku maintenance.php ani jego lokalizacji więc pozostaje chyba dopisanie jakiegoś przekierowania w pliku cron-hourly.php. Wpisałem w nim coś takiego:

1. <?php
  2. header("Location: http://www.xxxx.pl/phpAdsNew/maintenance/maintenance.php");
  3. ?>

i nie wydaje mi się aby skrypt maintenance/maintenance.php był wywoływany (brak wpisów w logach). CRON wykonuje plik cron-hourly.php bo doppisywałem do tego pliku funkcję 'mail' i maile przychodziły. Nie działa jednak to przekierowanie do maintenance/maintenance.php Może ktoś pomóc ?

Odpowiadam sam sobie po doznaniu olśnienia. Gdyby to miało się komuś przydać:

zawartość pliku cron-hourly.php :

1. <?php
  2. $url = 'http://www.xxxx.pl/phpAdsNew/maintenance/maintenance.php';
  3. $plik = implode( '', file ( $url ) );
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.