mam kolejny problemik, wraz z wasza pomoca doszedlem jak mozna wykombinowac logowanie sie z md5 poprzez baze mysql, ale teraz mam kolejny problem z tym skryptem, a mianowicie z sesjami

staralem sie tak zrobic ze kiedy loguje sie i zalogowywuje sie tam to wtedy:
<?php ?>
nie wiem czy to jest napewno dobrze, z tego co wywnioskowalem, aczkolwiek moge sie mylic, ze 'logowanie' to tytul ciasteczka a $_POST[login] tutaj moge dac jakas zmienna, nie wiem czy dobrze zrozumialem i napisalem, after that przelazi to drugiej podstrony gdzie sprawdza:
<?php } else { echo\"cosik spsute \"; } ?>
noi wchodzac na ta druga podstone oczywiscie mi sie else pokazuje.
nie potrafie tego zrobic kompletnie, mimo moich staran

dokladniej mi chodzi o takie cosik:
koles sie loguje, login, haslo, ustawia sie cookies tylko dla tego zalogowanego usera, ze jakby ktos chcial ID zmienic w adresie to mu sie odrazu wywali ELSE np "nie jestes uprawniony do tego typu dzialan" lub cos w tym stylu, i wszystkie linki i inne byly by w obrebie tego id. wszystkie inne wywolania pozniejsze i tworzenie calego panelu usera to sie sam zajme, ale chodzi mi jak mowie aby ustawial cookies dla tego usera i przy zmianie id w adresie wywalal mu sie blad.
o to moj kod:
<?php include(\"include/config.php\"); if($opcja == 'start') { echo\"<form method=\"post\" action=\"?\"> User: <input type=\"text\" name=\"login\" size=\"20\"><br> Haslo: <input type=\"text\" name=\"haslo\" size=\"20\"> <br> <input type=\"submit\" value=\"zaloguj\" name=\"send\"> </form>\"; } if($opcja == 'panel') { } else { echo\"cosik spsute\"; } } if($_POST['send'] == 'zaloguj') { $password = mysql_query(\"SELECT haslo FROM promopl WHERE nazwa = '\" . mysql_real_escape_string(trim($_POST['login'])) . \"'\"); { } else { { } else { } } } ?>
prosze o pomoc i z gory dziekuje i pozdrawiam