Za jakiś czas będe musiał zrobić system korzystający z paru serwerów by ujednolicić ruch i by w wypadku awarii jednego drugi go zastąpił, lecz zbytnio nie wiem jak to rozwiązać, mam pare pomysłów ale żaden nie jest idealny:
1.
Serwer1 --- Serwer2
Rozwiązanie na pozór dobre, ale podczas dodawania rekordów do bayz na serwerze1 trza dodać też serwerze2. A jednak zalezy mi na szybkości a to może jednak spowolnić
2.
Kod
Serwer1 Serwer2
\ /
\ /
Serwer DB
\ /
\ /
Serwer DB
Takie rozwiązanie by było prawie idealne, ale co będzie jak padnie serwer z baża danych, wtedy oba serwery będa nie czynne. W takiej sytuacji można by zastosowac jednak cache html, wtedy by były wyswietlane cachce(które by obejmowaly wszystkie pliki), ale jednak nie można by przeprowadzać żadnych operacji INSERT/UPDATE/REPLACE
3.

Nie mam zdjolnosci do rysowania

Takie rozwiązanie jest prawie idealne, wszystko jest ok, oprócz cena jaką by to kosztowało. Bo to sa dwie maszyny nie najlepsze i poteżne maszyny do obsługi baz danych i jednak będe na takim rozwiązaniu tracił szybkośc wczytywania strony
Ma ktoś pomysł jak można by to zrealizować po najniższych kosztach i bez dużej straty wydajnosci?