Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: białe ekrany
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gravemk
Mam taki dość istotny problem a mianowicie, stworzyłem aplikacje na bazie php i mysql do obsługi systemu testowego. Wszystko hulało wysmienicie ale ostatnio zauważyłem że wkradły się jakieś tajemnicze białe ekrany. Wszystko niby jest oki klikam jakiś odnośnik a tu biały ekran. Nie mam pojęcia co jest bo trafia się to raz na 30 kliknięć. Nie wywala żadnego błedu poprostu lipa biały ekran i cześć. jak odświeże to jest to co powinno być. Dzieje się tak jedynie w internet explorer. Mam gorącą prośbę jeśli ktoś domyśla się co to może być to byłbym bardzo wdzięczny. Wszelka pomoc i sugestia będzie użyteczna. Jeszcze chciałem powiedzieć że używam:
• Apache 1.3.3
• php 4.3.9
• MySQL 3.23.58
• phpMyAdmin 2.6.0 pl2
Wszystko z pakietu krasnal 2.7
NoiseMc
Spróbuj:
  1. <?php
  2. error_reporting( E_ALL );
  3.  ...
  4. ?>

może wyrzuci jakiś błąd.

Jeżeli to nie pomoże, ja też miałem kiedyś problem z białymi ekranami, zrobiłem sait na ramkach i jeszcze do tego używaly sesji. Znalazłem gdzieś na forum rozwiązanie polegające na usunięciu z HTML - i:
  1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

i zastąpieniu tego przez:
  1. <?php
  2. header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2');
  3. ...
  4. ?>

nie mam bladego pojęcia dlaczego to pomogło ale pomogło.
gravemk
spoko dzieki sprobuje. ja tez uzywam sesji no bo musze kontrolowac caly czas co sie dzieje z użytkownikiem. (biedaczek meczy sie nad testem a tu mu jeszcze bialy ekran wyskoczy). Najgorsze jest to ze tylko internet explorer tak reauguje a ja bronie braze inzynierska z tego w poniedzialek no i chyba byloby nieciekawie na prezentacji jakby cos takiego wyskoczyło Pozdro i dziekuje za pomoc i czekam na nastepne sugestie
chmolu
Może spróbuj ustawić w php.ini dyrektywę display_errors = 1, lub na początku skryptu daj:
ini_set('display_errors', 1);
ActivePlayer
no tak, błędy błędami, ale jeśli
Cytat
jak odświeże to jest to co powinno być.
to to chyba raczej nie błędy skladniowe or sth
revyag
Z tego co zauważyłem problem ten występuje kiedy korzysta sie z sesji.
Nie znalazłem innego rozwiązania niż to, które podał @NoiseMc. Nie jest to jakieś zamieszane i z powodzeniem można je stosować.
netzah
To jest niestety walek, jaki robi cache IE. Ja walcze z tym na rozne sposoby:
1. w opcjach IE: ogolne/bloczek Tymczasowe pliki... - ustawienia/sprawdz... -> przy kazdej wizycie
2. header('Cache-Control: no-cache'); header('Pragma: no-cache');
3. wstawiam losowy ciag znakow w <!-- -->, o dlugosci tez losowej; aplikacje, jakie robie ostatnio dzialaja tylko w LAN, wiec mozna spokojnie podeslac komus pare KB smieci ;-)

Te rozwiazania moga byc troche meczace, jezeli uzywa sie aplikacji z poza LAN, ale cos za cos. Moze ktos zna lepszy sposob na to, ktory jest mniej bolesny dla uzytkownikow...
DaNTe
Ja problem miałem nawet na znanych hostach i znalazłem zawsze działający sollution:
Problem pojawia się gdy używa się sesji i nagłówek jest 'za mały'. Trzeba wtedy cos w ten nagłówek dodatkowo wepchnac smile.gif. Np to co powyżej. Niektóre serwery po prostu same z siebie wysyłają mało nagłówków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.