Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik po stronie klienta
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cathan
Witam!

Mam pytanie - czy istnieje możliwość odczytania pliku po stronie klienta, jesli znamy jego polozenie i nazwe questionmark.gif Chodzi o to, ze chce aby operacja ta wykonywala sie bez wiedzy usera, dlatego upload mnie nie ratuje - no chyba ze jest mozliwosc automatycznego upload'u
chmolu
Cytat
czy istnieje możliwość odczytania pliku po stronie klienta, jesli znamy jego polozenie i nazwe questionmark.gif

nie
Cathan
tak jak myślałem sad.gif
Nie ma tesh pewnie opcji aby wysłac plik na serwer bez wiedzy usera za pomocą POST questionmark.gif worriedsmiley.gif
NuLL
Nie ma.
Bielo
Wydaje mi się, że można to zrobić w js.
zrobić formularz, który będzie automatycznie wypełniany i wysyłany przez js.

Nie wiem do czego jest Ci potrzebne takie rozwiązanie, ale wydaje mi się, że każda porządna przeglądarka powinna blokować coś takiego(chyba żadna nie blokuje).
bendi
Cytat(Bielo @ 2005-07-04 16:27:46)
Wydaje mi się, że można to zrobić w js.
zrobić formularz, który będzie automatycznie wypełniany i wysyłany przez js.

Nie wiem do czego jest Ci potrzebne takie rozwiązanie, ale wydaje mi się, że każda porządna przeglądarka powinna blokować coś takiego(chyba żadna nie blokuje).

No to spróbuj ustawić wartość input type=file - powodzenia!
NuLL
Ze względów bezpieczeństwa specyfikacja HTML ne pozwala na ustawienienie wartości value dla input typu file.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.