Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP a nowe konto e-mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
intol
Jak z poziomu php zaprogramować dodawanie nowego konta e-mail jak to ma miejsce np. w cPanelu ?
NuLL
Via IMAP się nie da.

Założyć skrzynkę pewnie się da - trzeba zapewne użyć system" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wykonać jakieś polecenia z linii komend serwera poczty - ale dalej to już moja wiedza nie sięga winksmiley.jpg
roadway
Witam

Chciałbym założyć podobny temat, ale wolę dopisać do tego. Robię portal i chcę w nim w przyszłości udostępnić możliwość zakładania kont e-mail. Może ktoś wie jakie polecenie należy wykonać tak jak to pisał kolega powyżej mojego posta, by założyć nowe konto?
fiszol
takie polecenie zależy od serwera obsługującego pocztę, po googlujcie trochę za oskrpytowaniem do serwerów jakie zainstalowaliście, a przy odrobinie szczęście znajdziecie. Jeśli nie to czytajcie manuale od swoich serwerów i piszcie sami ;P
wipo
W tym wypadku wygodnie byłoby gdynyście mieli dedyka i swój serwer pocztowy oparli o sql-a - wtedy tylko odpowiedni wpis i gotowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.