Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdalne pliki wideo
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tommy567
Mam problem ponieważ pliki video dla mojej stroyn trzymam na innym serwerze. Chciałbym żeby użytkownikowi po wjeściu na stronę z klipami wyświetlone zostały tylko te pliki które istineją na tym drugim serwerze . Chodzi mi o sprawdzenie czy istniej plik na zdalnym serwerze. Jesli istnieje to zęby wyświetlił sie lnik do niego umożliwiajacy bezposrednie pobranie oraz dane na temat wilekosci pliku i rodzielczosci. Czy ma ktos jakis pomysłquestionmark.gif
strife
file_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

No i tworzysz warunki, jeśli istnieje to generujesz sobie link, i podajesz ew. dodatkowe informacje, jeśli nie to [inna akcja]..

Pozdrawiam!
tommy567
Z tego comi wiaodmo to ani fileexist nei działa dla zdalnyc h plików ani filesize. Wieć niestety ale z niczego tu nie skorzystam...
crash
Od PHP5 te funkcje działają ze zdalnymi zasobami (manual). A jeśli Ci to nie pasuje możesz np. CURLem wysłać zapytanie GET i poszukać w odpowiedzi nagłówka Content-length...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.