Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edit plus
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qbba
Po przeczytaniu paru postow, zassalem edit plus'a. Problem w tym ze nie mogedojsc jak zrobic zeby mi domyslnie kodowal w iso-8859-2.
Wiem ze troche glupie pytanie, ale.... smile.gif)
DeyV
problem w tym, że choć w Edit+ 2.11 teoretycznie można ustawić zapis plików w iso-8859-2 (zapisz jako -> ... - npisał mi o tym gość od nich aaevil.gif ) To jednak są z tym duże problemy. Jak nie przy zapisie, to przy odczycie, a jak nie tu, to przy ponownym zapisie (ponownie przekodowywuje znaki sad.gif ) Tyle co mozna zrobić, to wybrać najprzyjaźniejszy język w Preferens...
Mimo wszystko uważam że to najprzyjażniejszy dla programisty php edytor. A polskie znaki? Da się dorobić smile.gif
xenka
Faktycznie EditPlus jest w tej chwili jednym z najlepszych edytorow.

A jesli chodzi o polskie znaki to przydatny jest Notatnik+.
G. Skaruz
Cytat
Mimo wszystko uważam że to najprzyjażniejszy dla programisty php edytor. A polskie znaki? Da się dorobić smile.gif

Potwierdzam! smile.gif W jaki sposób radzisz sobie z polskimi znakami? Ja mam zainstalowany pakiet iso_nt iw EditPlusie przełączam sobie na klawiaturę ISO. Mam też makro do zamiany WIN->ISO przypisane pod CTRL+1 smile.gif Czy można to jeszcze jakoś zautomatyzować?
lisu
Sciagnalem, i rzeczywiscie nie ma sie do czego przyczepic, fajna opcja z ftp'em, te przyciski ulatwiajace wstawianie HTML. Jestem na TAK, ale nie za 30$.

Nie chce wywolywac wojny, ale sprawdzcie sobie vima.
Skrotami klawiaturowymi (mowie wersji na konsole) mozna to wszystko zalatwic, wysylanie na ftp mozna zalatwic make'm, a jest nawet Auto-Indent kodu HTML. I to za darmo.
kurtz
Cytat
Po przeczytaniu paru postow, zassalem edit plus'a.
a bawiles sie wasc kiedys scintilla albo SciTe?....

pozdrawiam
qbba
Cytat
.... Ja mam zainstalowany pakiet iso_nt iw EditPlusie przełączam sobie na klawiaturę ISO.

Poszukalem odpalilem(wersje dla win 9x) i faktycznie działa biggrin.gif, ale jest jedno ale smile.gif) Gdy wpisuje ś i ą to nie jest to dokonca po polsku(efekt koncowy dobry, ale za to w jakim edytorze tekstu to tak sie nie da tego odda? ://(może wiesz jak to rozwiązać).
maggot
ja uzwam http://www.optimus-bis.com.pl/keyplus/
i zadnych problemow z czcionkami nigdy nie mialem (win98 i winxp)
do tego czcionka (iso) PolskieStrony v.2

ps. szkoda, ze juz tak dlugo nie ma nowszej wersji editplusa sad.gif, chyba autor dal juz sobie z tym spokoj :cry:
qbba
dzieki maggot, działa świetnie biggrin.gif.
To co miałem poprzednio to był jakiś sterownk klawiatury .
Gonzo
Hej ludzie... I jakoś w końcu nikt nie powiedział, jak w tym programie włączyć kodowanie na ISO 8859-2 biggrin.gif. Jeżeli możecie, to proszę o to info.
FiDO
Ja tam z tym edytorem i polskimi literkami nigdy nie mialem.
Polecam sciagniecie "pakietu" iso_nt (WinNT/2k/XP...) lub iso_9x (WinME/98/95...) z http://www.windows.online.pl/klawiat.htm
Potem trzeba to jeszcze skonfigurowac zgodnie z opisem, ktory jest dolaczony do archiwum i juz mozna sie cieszyc mozliwoscia pisania w iso w dowolnym edytorze (EditPlus tez sie do takich zalicza ;]).
Od strony edytora wypadaloby jeszcze ustawic czcionke z literami w ISO, coby bylo widac polskie literki i w zasadzie to chyba wszystko.
Gonzo
Ściągnąłem sobie KeyPlus i wszystko jest fajnie... Ale nie mogę znaleźć czcionki Courier New, która wyświetlałaby polskie znaki w edytorku...
Ozzy
ja używam PSPad. Szybki, darmowy i ma chyba wszystko, czego trzeba.
FiDO
Cytat
Ściągnąłem sobie KeyPlus i wszystko jest fajnie... Ale nie mogę znaleźć czcionki Courier New, która wyświetlałaby polskie znaki w edytorku...

Zobacz tego linka co podałem wyżej. Jest tam czionka FixedSys z literami w ISO. Moze to nie Courier, ale tez ma stala szerokosc znaków.

Cytat
ja używam PSPad. Szybki, darmowy i ma chyba wszystko, czego trzeba.

No no... pierwsze wrazenie pozytywne, juz sciagnalem na testy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.