jack272
8.06.2003, 23:31:36
witam, jeśli jest na forum ktoś znający dobrze html to prosze o pomoc
chciałbym się dowiedzieć jak można zrobić tabele z zaokrąglonymi rogami
pozdrawiam wszystkich
dzięki
scanner
8.06.2003, 23:39:35
narysować w programie graficznym
Efekty takie jak zaokrąglenia chyba dopiero w CSS3
jack272
9.06.2003, 00:01:27
czyli mam narysować całą tabelę
nie rozumiem
mógłbym prosić o wyjaśnienie dokładniejsze
nie no ... jest w pol do drugiej a ja mam na 7:10 do szkoly... i troche cos chyba zle widze... narysowac tabele z zaokraglonymi rogami ... hmm... no wiec musialbys zaimplementowac do html jedna z bibliotek php a dokladnie to chyba gd5 ale nie jestem tego do konca pewien bo jak ja zaimplementujesz w swoj kod html to mozesz otrzymac wynik rowny tablicy php ktora jest calkowicie zielona i jedynie zainstalowanie apacha z odpowiednimi modulami dotyczacymi zmiennych globalnych "$_look_for_html_manual" i "$use_paintbrush" moga spowodowac ze otrzymasz odpowiednik twojego wyniku w postaci 0011010110 - to zas musisz przepuscic przez parser html i włala ... zaokraglona tabelka... 8) ale radze jednak skorzystac z
tego rozwiazania poniewaz jest to najoptymajniejsze z wielu sposobow na otrzymanie wyniku jaki pragniesz ujrzec...
Puciek
9.06.2003, 17:56:32
albo inaczej, stórzy tabele przy border 0 i jako tło daj odpowiednie obrzki - efekt prostrzy w uzyskaniu
scanner
9.06.2003, 18:20:37
Puciek: pisz wolniej i czytaj co piszesz.
jack272: postaraj się przeczytać to co Puciek napisał i zastosuj się do tego.
Ja proponuje znalezc strone w miedzynarodowej sieci komputerowej Internet, na której jest tabelka z zaokrąglonymi rogami. Wybrać z menu (kontekstowego, bądź z paska menu) pozycje 'Pokaz zrodlo strony' i przeanalizowac kod HTML tabelki.
Cytat
przeanalizowac kod HTML tabelki.
a najlepiej to jak edytujesz sobie kod jakims WYSIWYG np. Macromedia Dreamweaver MX jak otworzysz sobie w nim zapisana stronke to zobaczysz jak jest zrobiona ta tabeka...

nie powinno byc z tym chyba klopotu :wink:
Mozna bardziej hardcorowo: zapisujesz stronke na dysk, w <table> dajesz border=1 i ogladasz....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.