Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak dołączyć strony spoza strony ? ;/
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Vasquez21
Witam.

Swego czasu już próbowałem się z tym uporać ale mi się nie udało.
Spróbuję więc jeszcze raz, może tym razem...

Problem polega na tym, że mam stronkę (jak narazie norma)...
i jednocześnie chciałem za jej pośrednictwem prowadzić pewną grę, która tworzy pliki *.html , dlatego muszę jakoś to zintegrować i teraz pojawia się problem, ponieważ po tym jak wejdę na strony wygenerowane przez grę, chciałbym nadal mieć widoczne linki do strony głównej.

Oczywiście najprostszym rozwiązanie w tym wypadku, wychodziło stworzyć własną stronkę dajmy na to "szkielet.php" i teraz poprzez stronę główną dzięki linkom podstawowym odwoływać się do niej na zasadzie:
szkielet.php?zmienna=html/XXX.htm

i potem:

1. <?php
  2. include(&#092;"$zmienna\");
  3. ?>

uruchamiać kolejne stronki

Niestety nie sprawdza się to do końca, gdyż pliki *.html generują również własne odnośniki. Wg. własnych zależności...

próbowałem tak:
  1. <?php
  2. echo '<base href=\"http://simbasket.host.sk/sim/html/\" target=_blank>';
  3. ?>

ale siada wszystko znów gdyż niektóre pliki znajdują się również w innych folderach :/

ma ktoś jakiś pomysł ?
jeżeli nie jest to do końca zrozumiałe to proszę pytać, zaraz rozwieję watpliwości smile.gif
D@msi
moze poprostu html, albo <iframe>
Vasquez21
nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tym html'em questionmark.gif
_Mateo
chodzi o to, że możesz w ramce pokazac zdalny adres.
Vasquez21
byczo winksmiley.jpg wygląda na to że działa...
nigdy nie używałem ramek sadsmiley02.gif

to od razu jedno pytanko... powiedzmy że gość klika w linka i teraz pojawia się mu stronka w ramkach, wiadomo u góry menu, na dole stronka... i teraz powiedzmy że w menu dam sobie linka do stronki, co zrobić, żeby otworzył stronkę już nie w ramce tylko normalnie w pełnym oknie ?

edit:
Ok znalazłem biggrin.gif
Zajebiste dzięki smile.gif
crash
target="_top"
Vasquez21
thx....
ja gdzieś znalazłem

target="_blank" i działa podobnie...

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki dla wszystkich pomocnych ludzików smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.