Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpMyAdmin dla MSSQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
madog
Istnieje może darmowe rozwiązanie w php podobne do phpMyAdmni ale przeznaczone dla MSSQL? Szukałem dosyć intensywnie w netku ale nic takiego nie znalazłem. Jeżeli ktoś ma jakieś namiary na taki projekt to byłbym wdzięczny za info.
NoiseMc
Microsoft ma coś takiego nazywa się chyba MSDE Administrator i można go ściągnąć ze strony Microsoftu. Niestety nie jest w php lecz w asp.net ale zawiera zintegrowany serwer www (chyba Cassini) tak więc można go odpalać nie instalując IIS.
madog
A w php nic kompletnie się nie znajdzie?
eai
Jest darmowy program Microsoftu (pod windows): SQL Server Management Studio Express
shreeve
Tak, istnieje takie coś, jednak, nie można się spodziewać super narzędzia, np, nie dysponuje, wg mnie istotnym narzędziem Import/Export z innych Microsoftowych baz danych. Zapewnia to wersja nie Express, chyba ta dostarczana z MS SQL Server 2005...
MS SQL Server można jednak rozbudować np o Microsoft SQL Server Migration Assistant for Access, co pozwoli zaimportować z Accessowych baz danych. Nie wiem (brak doświadczenia) z innymi narzędziami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.