Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysłanie wiadomości HTML funkcją mail()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_pawel
Jak wysłać w mailu wiadomość która otworzy się jako HTML. Chciałbym w niej użyć obrazków oprucz zwykłgo formatowania css. Czy trzeba je jakoś "dokoprowac" do maila, czy należy podawać ścieżkę do plików znajdujących się na serwerze??
lukasd
Ja zacząłem grzebać właśnie w klasie PHPMailer dostępnej pod adresem phpmailer.sourceforge.net bo zauważyłem,że ta klasa otwiera szereg nowych możliwości związanych z obslugą e-mail.
Klasa ta ma oczywiście obslugę wysyłania "html e-mail" rolleyes.gif
A tutaj masz super tutorial.
Powodzenia!
Gość_pawel
Dziękuję za odpowiedź. Widze po tutorialu, że pliki ze zdjęciami musze umieścić na serwerze poprostu i dawać src w postaci 'http://serwer/plik.gif'... myślałem że jest jakaś możliwośc przesłania całości w mailu. (zdjęcia "ważą" niedużo, a zapisanie ich jako ścieżek na serwerze uniwmożliwia obejrzenie wiadomości offline). Jak jest jakaś możliwośc wysłąnia html ze zdjęciami, albo ktoś wie na pewno, że jej niema to prosze niech napiszę to nie będe dalej szukał. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.