Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobranie adresu przekierowanej strony osobnym skry
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gloin
Witam,

mam taki problem:
potrzebuje sciagnac adres strony internetowej po przekierowaniu.
jest np. link http://www.domena.pl/abc, klikajac w nia serwer przekierowuje na http://www.domena.pl/xyz. Potrzebuje poznac adres na ktory serwer przekieruje link.

czy ktos moze wie jak to zrobic??

pozdrawiam
ennics
nie wiem czy dobrze zrozumiałem... $_SERVER['HTTP_REFERER'] lub inne predefiniowane zmienne z tej tablicy.
gloin
Dzieki, ale to nie zupelnie tak, bo w zmiennej $_SERVER znajduja sie informacje dotyczace mojego skryptu, a nie przetwarzanych w nim informacji.

Niestety nie jest to takie proste... probowalem skorzystac z CURL-a, ale niewiele to pomoglo... no chyba, ze zle to robilem winksmiley.jpg hihihi
TomASS
Cytat(ennics @ 2005-08-24 11:11:05)
nie wiem czy dobrze zrozumiałem... $_SERVER['HTTP_REFERER'] lub inne predefiniowane zmienne z tej tablicy.

wg mnie enics ma racje - zmienna $HTTP_REFERER zawiera adres strony z której został wywołany skrypt smile.gif Przynajmniej tak myśle i tak zawsze używałem smile.gif
gloin
dokladnie, ale nie o to chodzi.

moj skrypt ma zrobic cos takiego:

ma jakis link, nie zwiazany z moim skryptem.
ten link jest przekierowywany przez swoj serwer na inny
i potrzebuje wlasnie pobac ten inny link.

mam nadzieje, ze teraz jest to juz jasniejsze... smile.gif
popo
erm zdobyc link ktory sam stworzyles w celu przekierowania przegladarki ? albo ja czegos tu nie kumam blink.gif
gloin
hmmm, jakby to najprosciej wytlumaczyc winksmiley.jpg....

jest link: index.php/abcd
jest on na jakiejs tam stronie.
teraz moj skrypt musi odczytac ten link i z tym nie ma problemu...
natomiast problem polega na tym, ze tek link jest przekierowany przez serwer na inny... na ten, ktory ja potrzebuje znac w moim skrypcie

mam nadzieje, ze juz wszystko jest w miare jasne...
bo prosciej nie dam rady wytlumaczyc winksmiley.jpg hehehehe

pozdrawiam

... hehehe jednak CURL jest rozwiazaniem smile.gif

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.