na poczatku dodam ze szukalem pod logowanie + cookies ale nic
wiec sie pytam jak zrobic logowanie z uzyciem cookies? bo na sesjach nie chce robic bo nie rozumiem
<?php { } else{ // ... dalsze instrukcje jesli jest zalogowany } ?>
<?php if ( $fetch ) // jesli user zostanie znaleziony w bazie { { // ... tutaj tez dodanie odpowiedniego ciastka } else { } } else { } ?>
<?php if ( $_GET['akcja'] == 'add' ) { $_SESSION['test'] = 'Sesja Aktywna'; } ?>
<?php { //... gratulacje jestes zalogowany } else{ // ... nie jestes zalogowany } ?>
<?php $sid=false; $przekazany_sid = $_GET[sid]; if($przekazany_sid) { if($_COOKIE[sid]==$przekazany_sid) { $sid=$przekazany_sid; } else { // sesja wygasla } } else { if($_POST[login]&&$_POST[password]) { if('jan_kowalski'==$_POST[login]&&'12345678'==$_POST[password]) { } else { // zle dane logowania } } } ?>
<?php if(!$sid) { // np. jestem juz zalogowany do poczty } else { // nie mam niestety uprawnien....;) } ?>
<?php if($wyloguj) { $sid=false; } ?>
<?php # Sprawdzamy, czy pola nie zostaly wyslane puste, jest tak, to konczymy. # Sprawdzamy czy dane są poprawne (np. dane sa w pliku config.php) if($_POST['login'] == $login && $_POST['pass'] == $password) { #tworzymy ciacho } ?>
<?php ?>
<?php ?>
<?php // kod jeszcze tu mam // jezeli hasla sa poprawne if ($haslo == $sql_haslo && $nick == $sql_nick) { // to mi tworzy ciacho // i pokazuje konunikat ze jestm zalogowany } } ?>
<?php include ("plik do includowania jak istnieje to ciacho"); } else { // a jak nie to komunikat } ?>
<?php // Lista uzytkownikow... 'Kaczor' => 'Donald', 'Gremlin' => 'Kaczor' ); // Piersza wartosc to imie druga to haslo // No to co? - Logujemy { foreach( $users as $k => $u ) // petla { if ( $k == $_POST['name'] ) // jesli zgadza sie imie z tym w bazie { if ( $u == $_POST['pass'] ) // jesli zgadza sie haslo z tym w bazie dla danego usera { $_SESSION['Login'] = $_POST['name']; // Logujemy } } } } if ( ! $_SESSION['Login'] ) // jesli nie jestesmy zalogowani to... { } else{ // w przeciwnym wypadku... } if ( $_GET['wyloguj'] == 'tak' ) // jesli sie wylogujemy to... { } ?>
<?php foreach( $users as $k => $u ) ?>
<?php foreach( $tablica as $klucz => $wartosc ) { } ?>
<?php if ( $fetch ) // jesli user zostanie znaleziony w bazie { if ( $_POST['pass'] == $fetch['haslo'] ) // jesli haslo sie zgadza { $_SESSION['Login'] = $_POST['name']; } else { } } else { } ?>