Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z WYSWIGIEM TinyMCE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
pwa
Mam problem z tym edytorem w IE gdyz nie ma mozliwosci wklepania literki "ż".

Pytalem na forum tinyMCE ale nikt nie odpowiedzaial mi na to pytanie.

Czy spotkał się ktoś z tym juz??
revyag
Robisz tak:
- otwierasz plik jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js
- szukasz wystąpienia: e.keyCode==90
- zamieniasz na e.keyCode==119 (albo inny key code, który nie spowoduje żadnego skrótu klawiaturowego)
- zapisujesz
i już snitch.gif
powered by google.pl snitch.gif
pwa
Dzieki za pomoc:D
Fipaj
A tak OT to na mnie FCKeditor zrobił znacznie lepsze wrażenie niż TinyMCE...

http://fckeditor.com

(Nie posądzajcie mnie o nabijanie postów, po prostu chcę coś dodać do tematy WYSIWYGów...)
sf
Oparłem swojego cmsa o TinyMCE ... ogólnie fajny, ma dużu konfigurowalność poprzez js, ale wkurza mnie pare rzeczy. Wcześniej myślałem właśnie o fckeditor, napewno go znów przetestuje... jeszcze jeden jest taki mniejszy, który też planuje przestestować dokładniej, ale wypadła mi z głowy jego nazwa winksmiley.jpg
revyag
Ja znam jeszcze dwa, które ciekawie się prezentują smile.gif
SPAW
Xinha
O htmlarea nie mowie bo chyba już nie jest rozwijany.
BTW. Polskie tłumacznie TinyMCE powstało w październiku zeszłego roku, zostało zrobione przeze mnie snitch.gif Od tamtej pory przeszło parę aktualizacji, (nie tylko moich).
Poza tym każdy może sobie wprowadzić do tłumaczenia własne zmiany, bo jest to banalnie proste snitch.gif
pwa
ja testowalem tez duzo roznych edytorow ale TinyMCE jakos mi przypadl do gustu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.