Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wgrywanie duzej bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
GrayHat
w jaki sposob wegrac 100mb baze?? jest spakowana do .gz
FiDO
Nie napisales w jakim formacie jest zrzut, wiec przyjmuje ze w formacie SQL..
Najwydajniej bedzie jak zaimportujesz ja na serwerze z lini polecen (oczywiscie musisz ja najpierw wypakowac).
GrayHat
tak jest w formacie SQL
niestety nie mam dostepu do konsoli na serwerze...
Sh4dow
to pozostaje ci poporcjowac recznie dane i wgrac je na server
polecem najpierw wgrac strukture, a pozniej paczkami dane
quba
A nie istnieje żadne dobre narzędzie administrowania MySQL do wgrywania takich backupów? Także nie mam dostępu do linii komend na serwerze, a porcjowanie bazy mi sie nie usmiecha (ma ona 400MB). Jak najprościej i najszybciej wgrać taką baze? Backup mam w formacie sql robiony mysql administratorem.
mhs
Cytat
A nie istnieje żadne dobre narzędzie administrowania MySQL do wgrywania takich backupów?

Moim zdaniem istnieje jedno: są to polecenia wydawane bezpośrednio do MySQL z linii poleceń. Jest to najlepsze narzędzie.

Cytat
Także nie mam dostępu do linii komend na serwerze, a porcjowanie bazy mi sie nie usmiecha (ma ona 400MB).

Nie musisz mieć.

Cytat
Jak najprościej i najszybciej wgrać taką baze?

Wystarczy że masz zdalny dostęp do bazy danych. Lokalnym (na Twoim komputerze) komputerze instalujesz mysql'a. Łączysz się zdalnie z serwerem bazy danych. Piszesz co chcesz zrobić. Masz problem z głowy. Jedyny warunek: możliwość nawiązywania połączeń przez serwer gdzieś tam w świecie...
quba
Mam mysql na linuksie. Moglbys dac namiary na to,co i jak powinienem zrobic, bo czas mnie goni, a nic konkretnego znalezc nie umiem. W kazdym badz razie szukam dalej ;-)
tuner
Jest wiele skryptów PHP, które porcjami dodadzą dane do bazy. Nie pamiętam jednak nazwy żadnego z nich. Pogoogluj.
quba
Dobra mniejsza z tym. Wystarczyły 2 komendy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.