Bartech
19.09.2005, 09:45:12
Witam,
mam mały problem, ilekroć przenoszę dane z localhosta (phpMyAdmin) na serwer to zawsze tracę po drodze polskie znaki!!! Czy ktoś poświęciłby chwilę na opisanie, jakie kodowanie i gdzie należy ustawić w PhpMyAdmin na localu i jakie na serwerze i jakie wybierać podczas wgrywania bazy z pliku na serwer.
Genetalnie chciałbym żeby ten temat został troszę przegadany, mam z tym problem i chcałbym się go pozbyć raz na zawsze!
Z góry dzięki!
nospor
19.09.2005, 09:54:37
Proszisz by ktoś poswiecil ci troche czasu. A czy ty poswieciles go troche? Na forum bylo multum pytan z tej dziedziny. Chociazby tu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=35407jesli ten temat ci nie pomogl to poszukaj jeszcze. jest tego troche
Bartech
19.09.2005, 10:04:48
Niestety, ani ja nie poświęciłem czasu na sprawczenie czy problem nie został już rozwiązany, ani też TY drogi moderatorze nie poświęciłeś czasu żeby się przekonać iż podany przez Ciebie post nie rowiązuje problemu, ponieważ zrobił to ktoś z poza forum i nikt nadal nie wie jak to zrobić!!!
Ale obiecuję że poświęcę jeszcze troszę czasu na ten problem.
nospor
19.09.2005, 10:07:14
Link który ci podałem czytalem wiele razy i dobrze wiem, że problem został rozwiązany poprzez admina tamtego serwera. Ale w tym linku padło jakieś tam rozwiązanie. Głównie chodzili mi oto, żebyś najpierw sam spróbował poszuakc
pozdrawiam i nie spiesz się tak z osądami