Kto mi pomoze przerobić kod ?
Problem polega na tym że zapętliłem żle kod, ale nie wim jak inaczej sobie z tym poradzić, otóż ma to być menu które pobiera sobie z bazy danych z tabeli CATEGORIES główne kategorie, i z tabeli SUBCATEGORIES podkategorie. w tabeli subcategories są powiazania do categories.
W czym problem ?
Chodzi teraz o to, że w kodzie który jest pod spodem wyświetla się tak:
jeżeli klikne w kategorię 1 to w pozostałych kategoriach wyświetlają mi się tez te same podkategorie, a nie powinny w ogóle, natomiast jeżeli kliknę w KATEGORI 2 to wyświtlają się we wszystkich kategoriach pokategorie które powinny wyświetlać się tylko w kat 2.
mam nadzieje ze nie namieszałem za bardzo.
Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ?
- KATEGORIA 1
- PODKATEGORIA 1
- PODKATEGORIA 2
- KATEGORIA 2
- PODKATEGORIA 1
- PODKATEGORIA 2
- KATEGORIA 3
- PODKATEGORIA 1
- PODKATEGORIA 2
<?php $query = "SELECT cat_name, cat_id FROM categories WHERE cat_status=1"; $cat_id = $row[cat_id]; $query1 = "SELECT subcategories.subcat_name, subcategories.subcat_id FROM subcategories, categories WHERE subcategories.subcat_status = 1 AND subcategories.cat_id = categories.cat_id AND categories.cat_id = '".$_GET['cat_id']."'"; $subcat_id = $row1[subcat_id]; echo " - <a href=index.php?cat_id=".$cat_id."&subcat_id=".$subcat_id.">" . $subcat_name . "</a><br>"; } } ?>