<?php for($i=1;$i<=$ilosc;$i++) { if($i==1) else if($i-1==$podzial[$j-1]) for($l=1;$l<=18;$l++) { } for($l=1;$l<=18;$l++) { } </P> <INPUT TYPE=\"SUBMIT\" VALUE=\"Wprowadż\">
A potem drugi skrypt wczytuje te wartosci do bazy danych, pobierajac je najpierw z HTTP_POST_VARS:
<?php for($nr=1;$nr<=$ilosc;$nr++) { $query=\"SELECT id FROM spotkanie WHERE id='$nr'\"; $result=mysql_query($query); $dane=$HTTP_POST_VARS[\"gosp$nr\"]; if($zrodlo) $query=\"UPDATE spotkanie SET gosp='$dane' WHERE id=$nr\"; else $query=\"INSERT INTO spotkanie (id,gosp) values('$nr','$dane')\"; mysql_query($query); } for($nr1=1;$nr1<=$ilosc;$nr1++) { $query1=\"SELECT id FROM spotkanie WHERE id='$nr1'\"; $result1=mysql_query($query1); $dane1=$HTTP_POST_VARS[\"gos$nr1\"]; ?>
Problem jest taki, ze ten drugi skrypt pobiera czesto zle wartosci z tych pol, np tylko od 1-4, albo nic, albo 0, podczas gdy wartosci sa prawidlowe od 1-18. Po jakims czasie, powiedzmy po godzinie, probuje jeszcze raz, bez zadnych zmian w skrypcie - wszystko dziala jak nalezy, prawidlowe wartosci pokazuje. Nie mam pojecia co sie dzieje, przeciez chyba to niemozliwe zeby raz dzialalo a drugi raz nie. Myslalem ze moze trzeba jakos czyscic zawartosc HTTP_POST_VARS bo zostaja w niej jakies szczatki innych stron, dlatego dalem w naglowku obu plikow: <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> Ale to nic nie dalo, moze sa jeszcze jakies inne polecenia? Naprawde nie mam pojecia co jest zle, bede niezmiernie wdzieczny jezeli ktos rzuci na to okiem i mi podpowie.