Witam wszystkich!!
Mam problemik bo nie wiem jak zrobic w wyszukiwarce pogrubienie czesci szukanego tekstu mam na mysli cos takiego jak w google. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje
<? include ("szukanie.php"); ?> <? $db_name = "ksiazka_tel"; $table_name = "osoby"; $szuk = "%".$szukaj."%"; if ($szukaj) { $sql = "SELECT * FROM $table_name WHERE Imie LIKE '$szuk' OR Nazwisko LIKE '$szuk' OR stanowisko LIKE '$szuk' OR jednostka LIKE '$szuk' ORDER BY Nazwisko"; } else { $sql = "SELECT * FROM $table_name ORDER BY Nazwisko"; } include ("liczba_rek.php"); $id = $row['id']; $Imie = $row['Imie']; $Nazwisko = $row['Nazwisko']; $telefon = $row['telefon']; $telefon_2 = $row['telefon_2']; $ip = $row['ip']; $email = $row['email']; $stanowisko = $row['stanowisko']; $wydzial = $row['wydzial']; $jednostka = $row['jednostka']; include ("szuk_form.php"); } ?>
<?php foreach ($array as as $value) { $array2[] = '<b>'.$value.'</b>'; } ?>
<?php ... ?>
<?php $szuk = "%".$szukaj."%"; // zle $szukaj = "%".$szukaj."%"; // dobrze (po co tworzyc nowe zmienne) ?>
<?php ?>
<?php $id = $row['id']; // to samo co wyzej $Imie = $row['Imie']; $Nazwisko = $row['Nazwisko']; $telefon = $row['telefon']; $telefon_2 = $row['telefon_2']; $ip = $row['ip']; $email = $row['email']; $stanowisko = $row['stanowisko']; $wydzial = $row['wydzial']; $jednostka = $row['jednostka']; ?>
<? include ('szukanie.php'); $db_name = 'ksiazka_tel'; $table_name = 'osoby'; $szukaj = '%'.$szukaj.'%'; if ($szukaj) { $sql = "SELECT * FROM $table_name WHERE Imie LIKE '$szukaj' OR Nazwisko LIKE '$szukaj' OR stanowisko LIKE '$szukaj' OR jednostka LIKE '$szukaj' ORDER BY Nazwisko"; } else { $sql = "SELECT * FROM $table_name ORDER BY Nazwisko"; } include ('liczba_rek.php'); $id = $row['id']; $Imie = $row['Imie']; $Nazwisko = $row['Nazwisko']; $telefon = $row['telefon']; $telefon_2 = $row['telefon_2']; $ip = $row['ip']; $email = $row['email']; $stanowisko = $row['stanowisko']; $wydzial = $row['wydzial']; $jednostka = $row['jednostka']; include ('szuk_form.php'); } ?>
<?php $Nazwisko = $row['Nazwisko']; ?>
<?php ?>