Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: image magic
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
fraksipon
witam
mam problem ze swoja galeria poniewaz nie wiem co wpisac pod haslem

"Jeśli wybrałeś "ImageMagick" lub "NetPBM", wpisz ścieżkę"

jaka sciezka mam tutaj wpisac ?
nospor
Cytat
mam problem ze swoja galeria
To chyba nie jest Twoja galeria, skoro nie wiesz co wpisac. (ja mam problem ze swoim samochodem, zeby odpalic musze kabelki wyciagac ). Nie insynuuje, ze cos ukradles, tylko na przyszłość wyrażaj sie precyzyjniej. Jak uzywasz cudzego skryptu galerii, to nie pisz "swoja", to az prosi sie o komentarz smile.gif

Przenosze z php
dr_bonzo
@fraksipon: zajrzyj do dokumentacji galeri ktora masz zainstalowana.
fraksipon
nie moge znalezc,

a zastanawiam sie bo jak mam galerie skrypt w katalogu GALERIA to czy image magic moge wgrac do katalogu IMAGE_MAGIC.

Nie wiem co potem w ogole mam zrobic czy to trzeba zainstalowac ten image magic czy on juz jest do użytku tylko w skrypcie galeria mam podac sciezke do niego url
dr_bonzo
OMG: zajrzyj do dokumentacji. Gdzie jest - pewnie na stronie producenta galerii. Troche samodzielnosci.
fraksipon
Path to ImageMagick 'convert' utility (example /usr/bin/X11/)
W skrypcie w panelu administratora wpisalem sciezke w/w

wedlug instrukcji poniżej która znalazlem na stronie autorstwa skryptu galeri php

If you intend using ImageMagick convert utility to resize you picture, you must enter the name of the directory where the convert program is located in this line. Don't forget the trailing "/" to close the path. This path must only indicate the directory where the convert utility is located, it should not point directly to the convert utility.

domniemam ze katalog z ImageMagick trzeba jeszcze zainstalowac i on sam wejdzie do katalogu /usr/bin/X11/
z tym ze jak wlaczam katalog MAgick to mi sie pojawia

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/szas/image/index.html on line 1

i co teraz zle zrobilem albo nie zrobilem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.