Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MediaWiki - Spolszczenie górnego paska
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Mikoskay
Mam system WikiMedia 1.5.5 pod PHP5. Większość tekstów ładnie się spolszczyła, ale nie górny pasek (na którym jest article, edit, discussion itp.) nie.

W końcu zlokalizowem gdzie jest funkcja wstawiająca ten pasek (jest to plik "/includes/SkinTemplate.php") i podmieniłem pare wystąpień funkcji wfMsg, np "wfMsg('edit')" zamieniłem na "'edycja'".

Ze wszystkimi zakładkami na górnym pasku poradziłem sobie w ten prymitywny sposób, ale nie z "article" i "discussion"! Tego za nic nie potrafiłem zlokalizować! Gdyby ktoś potrafił mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny...

PS. Strona MediaWiki
bela
Wejdź na url.do.twojej.mediawiki/index.php/Specjalna:Allpages i tutaj masz wszystkie teksty, systemowe szablony (jak menu nawigacji) etc. Teraz wystarczy, że wybierzesz przestrzeń nazw MediaWiki i wyedytujesz tekst.
Mikoskay
No to jeszcze jedno pytanie - Jak edytować strony specjalne? Bo chociaż jestem Administratorem to nie mogę...

[edit]

I jak nazywa się strona w tym Allpages, gdzie jest przechowywana nazwa zakładki, która domyślnie nazywa się "article", bo "discussion" znalazłem pod "talk", "delete" pod "delete" i tak dalej, a "article" nie mogę zlokalizować... I na pewno nie jest pod "article"...
bela
Najłatwiej zlokalizujesz to przez phpmyadmin.
Mikoskay
A jak z tym edytowaniem stron specjalnych? Konkretnie chodzi mi o edycję Wyników szukania, żeby jeśli nic nie znajdzie, była opcja utworzenia artykułu o szukanej nazwi, jak np. Wikipedii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.